Naš poznati glumac osuđen zbog uzgoja ‘trave’

FOTO: Screenshoot Youtube

Sve je priznao, a njegovi nasadi biti će uništeni.

Hrvatski glumac Branko Meničanin (53), poznatiji kao Pjer, na Općinskom sudu u Zagrebu nepravomoćno je osuđen na godinu dana zatvora jer je kod svoje vikendice  u blizini Karlovca imalo malenu plantažu indijske konoplje za osobne potrebe. Ta kazna zamijenjena je sa 730 sati rada za opće dobro. Osudio ga je suac Milenko Đaković koji je odredio da glumac mora platti i sudske troškove u iznosu od 800 kuna.

Samo za osobnu upotrebu

Pjeru su zaplijenjene 33 stabiljke konoplje, koje su sadržavale više od 0,3 posto tetrahidrokanabinola, te više od kilogram marihuane i nepunih sedam grama psilocibinskih gljiva.

U Optužnici karlovačkog tužiteljstva teretilo ga se da je od neutvrđenog dana pa do 26. listopada 2015., kada mu je pretresena vikendica, s ciljem uzgoja marihuane za vlastitu konzumaciju u blizini svoje vikendice na Popović Brdu zasadio sjemenke konoplje.


Sve je priznao

“Iskreno se kajem i žalim zbog počinjenog. Dosad nisam osuđivan i ovo je samo jedan eksces u mom životu. Priznajem počinjenje kaznenog djela koje mi se optužnicom stavlja na teret, odnosno da sam u blizini kuće za odmor zasadio sjemenke konoplje koju sam uzgajao. Priznajem i da su policajci u listopadu 2015. u pretrazi moje vikendice pronašli stabljike konoplje, 1023 grama marihuane i 0,65 grama gljiva sa psilocinom. Svjestan sam činjenice da se radi o tvarima koje se mogu uporabiti za izradu droga”, rekao je Maničanin čiji plodovi i stabiljke će biti uništeni nakon pravomoćnosti presude, piše Jutarnji.

Komentari