Napravite svoju kremu za ruke i zaštitite kožu na ovim temperaturama

vivirsanos.com

Ako je zimi jako hladno i pritom još puše vjetar, koža će postati suha. Povrh svega kožu isušuje i centralno grijanje. Stoga i zimi treba piti 6 – 8 čaša vode i kožu njegovati vlažnim i hranjivim kremama.

U protivnom koža će postati suha, usnice ispucan, a laktovi će se perutati. Ljubitelji zimskih sportova trebaju lice i ruke dobro mazati kremom s odgovarajućim zaštitnim faktorom, jer snijeg reflektira sunčeve zrake. Stoga je zima najbolje vrijeme za pronalazak idealne kreme za ruke koju ćemo uvijek imati uza sebe.

U torbici, na noćnom ili kupaonskom ormariću – dobra krema ruke čuva. Kremu za ruke moguće je napraviti i u vlastitom domaćinstvu, a prednosti iste nebrojne su. Korisna je za ispucalu i suhu kožu, a k tome odlična je jer dobro ste upoznati sa sastojcima koje ste u nju stavili. O financijskim prednostima ne treba niti govoriti.

Potrebni sastojci:

4 žlice kukuruznog brašna
4 žlice glicerina
2-2,5 dl ružine vodice
3-4 kapi eteričnog ulja ruže

Nad parom vruće vode kremasto umiješati kukuruzno brašno, glicerin i ružinu vodicu (čaj od latica ruže). Kremu ohladiti, a potom uz neprekidno miješanje dodati ružino ulje. Kremu čuvati u zatvorenoj staklenki te svakodnevno upotrebljavati za njegu ruku.


Komentari