Napokon otkriveno: Je li za mozak gori alkohol ili marihuana

Despositphotos

Znanstvenici za svoje tvrdnje donose i dokaze.

Utjecaj alkohola i marihuane na ljudski mozak cijelo vrijeme intrigira znanstvenike. Sada smo dobili odgovor francuskih znanstvenika. Naime, zagovaratelji legalizacije marihuane kao glavni argument koriste jednu važnu činjenicu. Alkohol je štetniji za konzumaciju od marihuane. S tom tvrdnjom su se složili i znanstvenici sa Sveučilišta Colorado-Boulder. Znanstvenici za svoje tvrdnje donose i dokaze.

Naime, na nekoliko stotina odraslih i tinejdžera provedeno je istraživanje. Temeljem istraživanja rezultati su pokazali kako naš mozak proizvodi manje sive i bijele tvari zbog konzumacije alkohola. Za funkcioniranje i zdravlje mozga ključne su siva i bijela tvar, prenosi Independent.

Za sve one koji imaju problema s alkoholom, kao i za bivše alkoholičare ovo je loša vijest. Između marihuane i strukturalnih promjena na mozgu nije pronađena nikakva veza. Ko-autor ovog istraživanja Kent Hutchison za Medical News Today kazao je kako su sigurni da marihuana izaziva manje štete od alkohola, ali da su potrebne dodatne studije kako bi se utvrdio utjecaj na organizam.


Komentari