NAPADNUTI RTL-OV NOVINAR ZA ZAGREB.INFO: ‘Zabrinjavajuća je količina mržnje i nasilja’

Foto: Scereenshot

Jučer je u Zagrebu protiv Covid potvrda prosvjedovalo više tisuća ljudi koji su pristigli autobusima iz cijele države. Iako zamišljen kao prosvjed protiv Covid potvrda, na prosvjedu se moglo čuti i o ‘novom svjetskom poretku’, ‘Vražjem planu’, vijorile su se slike Gospe, a došlo je i do nasilja. Mirni prosvjed u ideji nije bio takav u praksi, pa su verbalno napadnute novinarske ekipe AL Jazeree i Nove TV, a novinar Goran Latković iz RTL-a tvrdi da je i fizički napadnut. Razgovarali smo s Goranom koji je nam je ispričao što se dogodilo tijekom izvještavanja.

Foto: Marko Prpić

‘Tijekom prosvjeda došlo je do verbalnog napada, ali i fizičkog također. Primio sam lakat u rebra i dva udarca u glavu. Ovim putem želim izraziti podršku svim kolegicama i kolegama koji su danas i inače prošli slične stvari dok su izvještavali i radili svoj posao’, rekao je za Zagreb.Info.

O napadu na Gorana pisalo se na svim društvenim mrežama, a većina komentatora nije žalila što se dogodilo, nego suprotno: pozivali su na napade, osuđivali novinare i najavljivali da najgore tek dolazi. ‘Zabrinjava me količina mržnje i porasta nasilja u društvu. To je za svaku osudu i takva razmišljanja ne vode nikamo’, rekao je Goran. Policiji je prijavio napad. ‘Sada je na njima da dalje odrade posao’, nadovezao se.


Komentari