NAKON SMRTI OBA RODITELJA Nekadašnja dance zvijezda konobari i vraća se glazbi

Photo: Dino Stanin/PIXSELL

Marinelu Jantoš Ellu većina pamti po dance hitovima iz 90-ih godina. U to doba Ella sa svojim pjesmama nije silazila s domaćih top lista, a uvjerljivo je najveću slavu postigla s hitom ‘Iza ponoći’.  Ratne godine su prošle, a Ella tada nije pronašla svoje sigurno mjesto na estradi. Uslijedilo je nekoliko dizanja i padova, privremenog rada u Velikoj Britaniji.  Ova godina posebno je za nju bila surova. Naime,  u zadnjih šest mjeseci Elli su preminuli i otac i majka, zbog čega se vratila u Zagreb. Trenutno radi u kafiću u Martićevoj ulici, a slobodno vrijeme provodi s 13-godišnjom kćeri Rozom. Polako ali sigurno, vraća se i glazbi.

Kako ste? Kako je ponovno nakon dužeg vremena biti u domovini neko vrijeme?

Dobro sam. Bolje. Prošle godine sam tih prvih mjeseci jedva gutala i disala. Šokirala sam se u potpunosti. Sad mi se lakše smijati kad sam kod kuće. Inače, odlazim na kratko, no prošle godine malo se produljilo i to uopće dobro ne utječe na psihu. A atmosfera u UK ?! Nije nikako dobro, prijateljica i ja smo se bojale zagrliti na aerodromu.

Foto: Privatni album

Što vas je dovelo natrag?

Moja zadnja dva dolaska vezana su uz smrt mojih roditelja.

Što vas gura naprijed? Tko vam je najveći oslonac? 

Ništa mudro ne mogu reći o tim događanjima. Svi mi ovisimo o ljubavi, ona dođe i kao oslonac kada uslijede strašni gubitci.

Foto: Privatni album

Imate li krize? 

Imam krize. Naučila sam se čupati iz njih, pa pomalo nekako ide. Kći mi je velika ljubav i odgovornost pa me i ona izvlači kad zagazim u neki mulj. Dugo sam sada već u Hrvatskoj za jednog gastarbeitera. Odlaskom moje majke dosta se toga zakompliciralo, čuvala mi je kćer. Pjevanje je podbacilo, općenito glazba u live varijanti. Sama sam izdala novu pjesmu ‘Znam da budni smo (G.Milošević/i.Selak/R.Tanaskovic)’, za koju sam i sama radila pr i podigla ju na platformu Distro kid. Promocija pjesme traje, pogotovo kad ti je budžet tanak. Joj… sve je i smiješno i za plakat. Nažalost, čekanje si nikada nisam mogla priuštiti pa sam se zaposlila u jednom kafiću u Martićevoj ulici u Zagrebu.

Kako sada izgleda vaš tipičnan dan?

Neki me u kafiću poznaju, neki me komentiraju, neki ne. Neki su izuzetno dragi i ljubazni. Opet imam puno dobre energije oko sebe. Premda, svaku slatku priču razbiju maske i sadašnjica. To je prestrašno, cijela ova situacija. Kao da život nije bio dovoljno težak i kompliciran!?!

Je li vaša 14-godišnja kći sretna sada kada više vremena provodite s njom?

Sada mi je naravno još draže biti kod kuće s djetetom i još mi je teže ostaviti ju. Ma što sam proživljavala, ne mogu vam reći to u jednoj rečenici. Djecu pak nitko niti ne pita kako se oni od svega osjećaju. Sigurno je da je i njoj bolje i važno da je mama s njom.

Koji su vam planovi za budućnost? 

Ono u što ću sada upregnuti snage je moj kanal i snimanje covera i svojih pjesama u nekim verzijama. Nova pjesma ‘Znam da smo budni’ čeka video. Uplifting trans remix by DOBIE je spreman, imam jednu pjesmu koju obožavam, na engleskom je jeziku, zove se Luka. Privatno, osim što radim i provodim vrijeme s kćeri, tjeram se na tjelesnu aktivnost i to mi dosta teško ide ( smijeh). Zabrinuta sam za škembicu i viseće ruke; stalno mašem rukama u pjevanju  i to mi je totalna paranoja. Sa starijom pozadinom se već počinjem miriti ( smijeh).

Komentari