NAKON BURNE RASPRAVE! Danijela Dvornik opet o grickalicama za djecu: ‘Moram se utješiti da nisam luda’

Danijela Dvornik (Foto: Instagram)

Influencerica Danijela Dvornik (55) na svojem je Instagram profilu  izazvala oštru raspravu oko nošenja igračaka i grickalica u dječji park te je putem Instagram Storyja poručila da je ona protiv toga. Danijela se ponovno izjasnila i u objavi uz fotografije svojih unuka.

“Danas tema oko grickalica izazvala je dosta polemike ali kada bi uspoređivala komentare u inboxu, moram se utješiti da nisam usamljeni slučaj i da nisam luda. Velika većina je ipak razumjela problematiku grickalica na svakom koraku. Zapravo ništa ne bi bilo problem da ostane u granicama normale.

Ja vjerojatno spadam u ‘old school’ i nikad nisam imala punu kuću grickalica niti sokova i gaziranih pića. S druge strane ja ne mogu puno utjecati na prehranu svojih unuka dok su sa mamom i tatom ali mogu stvoriti neki svoj ugođaj i ono sto mogu očekivati kad su kod bake. Jedini način da izdržim sa njima jest da imamo ispunjen dan i raspored, kad se igra, kad se odmara, kad se jede i kad se spava. Između doručka i ručka, mjesta ima samo za voćku i vodu, ako krenemo sa grickalicama i sokovima, ručak i sav moj trud postaje upitan. Kad se to izneredi, sve se uruši. Onda budu gladne u neku glupu popodnevnu uru i poremeti se večera. I taj nered me jako nervira.

Nemam običaj kad idemo vanka nositi posebnu torbu sa igračkama i bilo kakvom hranom jer ako su pojele obrok, nisu i ne mogu biti gladne. Naravno, da ih počastim ponekad grickalicama ali sa malom količinom i sladoledom. Često puta u parkić dođu mame sa djecom i ponesu grickalice i većinom vrlo pristojno ponude i drugu djecu, pa sam tako postupila i ja, da ne budem ‘crna ovca’. A onda sam shvatila i besmisao takve odluke na svoju štetu i štetu djece koja kasnije ne bi pojela ono sto sam spremila. I odustala sam.

No, usprkos mojoj strogoj zabrani da uzmu grickalice od druge djece, Balie uvijek pronađe način pa taman to radila poskrivečki. To je u opisu njene vrckave osobnosti i tu ne mogu ništa. Što se tiče igračaka, osim kantice i lopatice, ne nosimo ništa. Kad netko od djece donese igračku, onda moram imati non stop uprte oči jer Balie koristi svaku nepažnju ne bi li uzela igračku. Lumi je slijepo slijedi u tome pa i ona ostane kratkih rukava. Onda nastaju suze, plač, durenje i drama. I bez obzira koliko ja tupila o dijeljenju neke igračke, drama preuzima kompletnu bezazlenu igru u parkiću”, zaključila je priču Danijela.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Danijela Dvornik (@danijeladvornik)


Komentari