Najljepši glas estrade slavi 36. rođendan

Photo: Miranda Cikotic/PIXSELL

Hrvatski slavuj ove godine predstavlja nas na Euroviziji.

“Gospodin Glas” rođen je na današnji dan prije 36 godina.

Svojim originalnim izvedbama u različitim žanrovima već punih 16 godina osvaja publiku svih dobnih skupina. Hitovi poput “Stotinama godina”, “Zauvijek tvoj”, “Živim za to”, “Nov čovjek”, “Srećom imam tebe”, “Dužna si”, “Nepobjediva” i “Na krilima ljubavi” potvrdili su Jacquesa kao jednu od najvećih estradnih zvijezda na ovim prostorima. U svojoj bogatoj diskografiji može se pohvaliti s 13 diskografskih izdanja, a albumi su mu prodani u čak pet srebrnih, i u jednoj zlatnoj, platinastoj i dijamantnoj nakladi.

Osim na hrvatskom, pjevao je i snimao na engleskom, talijanskom, njemačkom, španjolskom, francuskom, slovenskom, makedonskom, pa čak i maorskom jeziku. Radi svoga nesebičnog humanitarnog djelovanja posebno je omiljen i među ljudima s posebnim potrebama i djecom.

Glazbeni počeci

Od najranije dobi pokazivao je nesvakidašnju sklonost glazbi. Wunderkind, na čiji su talent ukazivali uspješni glazbeni pedagozi, u osnovnoj je glazbenoj školi svirao glasovir, dok je srednjoškolsko obrazovanje završio u odjelu solo pjevanja. U Bostonu 2001. godine upisuje solo pjevanje na prestižnom Berklee College of Music, a svoje vokalne sposobnosti usavršava na seminarima u Francuskoj, Grčkoj i Italiji.

Kao iznimno mlad i talentiran glazbenik započinje održavati tjedne klupske koncerte u zagrebačkom klubu glazbenika Sax. Ti koncerti potrajali su čak osam sezona i danas se među zahtjevnom i probranom publikom spominju kao kultni glazbeni događaji.

Prvi singl, pjesma ‘Čarolija’, Jacquesu izlazi 2002. godine, a njome se široj publici predstavio na Dori, hrvatskome natjecanju za pjesmu Eurovizije, gdje ga je zamijetio i maestro Zdravko Šljivac, ponudio mu suradnju i izrekao javnu pohvalu da se takav pjevač rađa jednom u 300 godina.


Komentari