Najljepši adventski poklon Zagrebu: U srcu grada otvoren Amadria Park Hotel Capital

Foto: PR

U vrijeme najljepšeg europskog Adventa, grupacija Amadria Park koja upravlja hotelima u Opatiji i Šibeniku, u centru Zagreba danas je otvorila luksuzni i svoj prvi city hotel koji će nositi oznaku Heritage, imena Amadria Park Hotel Capital.

Priča novoga hotela protkana je urbanim zagrebačkim štihom kroz uređenje interijera, ponudu i sadržaje, koji će uz smještaj, boravak u hotelu pretvoriti u cjelokupni doživljaj. Zgrada hotela šarmantna je mješavina stilova koji reflektiraju stilske periode art decoa i secesije iz svog gotovo stoljetnog razdoblja postojanja. Upravo elementi art nouveaua, interpretirani na suvremeni način, poslužili su kao inspiracija za definiranje vizualnog identiteta hotela. Prilikom renovacije vodili smo se idejom da se uspješno spoji tradicija i ideja luksuznog hotelijerstva s naglaskom na gostoljubivosti i gosta u središtu priče.

Prekrasna povijest ispričana je kroz detalje već od samog ulaza, preko recepcije, lobbyja, kavane, restorana te ljupkog prostora malog dućana u kojemu su izloženi proizvodi zagrebačkih obrtnika duge tradicije kao i proizvodi iz našeg opatijskog čokoladnog laboratorija.

Tijekom uređenja hotela zaštićeni su i restaurirani svi izvorni detalji iz vremena kada je ovaj objekt izgrađen (1923.), a osobito se to može vidjeti na drugom katu, tzv. belle étage gdje su smješteni apartmani s interesantnim detaljima – kamin, lusteri i druga rasvjetna tijela i izvorne obloge koje i danas plijene ljepotom. Iz svih soba pružaju se pogledi na predivne vizure grada, krovove i drveće koji za svakoga gosta predstavljaju autentičan doživljaj grada. Fasada i krovište hotela s osvjetljenjem su stvorili novu vizuru te se pogled od početka Palmotićeve preko hotela stapa sve do Bazilike Srca Isusova.

Ugođaj hotela, osobito kavane i bara, namijenjen je svim gostima koji će u jutarnjim satima uživati u doživljajima bečke/zagrebačke kavane, a u popodnevnim i večernjim satima u urbanom štihu i vraćanju navike sjedenja uz bar.

Osim originalnih primjeraka restauriranih sefova, u hotelu postoji i 30 zidnih satova koje je restaurirala poznata zagrebačka urarska radnja Lebarović, a kojima se sada upravlja s jednog mjesta.

Hotel je rezultat opsežne pripreme Ugo Group iz Zagreba s timom arhitekata iz Londona i Beča te kvalitetnim tehničkim timom hrvatskih inženjerskih ureda.

Želja nam je da prekrasan duh grada, navike grada i povijest grada ispričamo svakom gostu koji uđe u naš hotel. Amadria Park Hotel Capital otvoren je za sve dobre i pozitivne goste koji će se u njemu osjećati ugodno.

Foto: PR
Foto: PR
Foto: PR
Foto: PR
Foto: PR
Foto: PR
Foto: PR
Foto: PR
Foto: PR


Komentari