‘Najbolje bi bilo da se ukine i ugasi glazba’ Badrić ljutita što nije dobila ‘dio kolača’ od potpore za glazbenike

Vijest da će Ministarstvo kulture i medija u suradnji s Hrvatskom glazbenom unijom  osigurati glazbenicima čak 5,226 milijuna kuna potpore, podijelila je javnost.

Natječaj za potporu bio je otvoren od 16. studenog do 22. prosinca 2020. godine, a zaprimili su 259 prijava. Ono što je izazvalo veliku reakciju jest ogroman novac dodijeljen za koncerte brojnih glazbenika poput  Parnog Valjka, Prljavog kazališta, Gibonnija, Tonya Cetinskog i Petre Graše i to čak oko 300 tisuća kuna.

No ono što je kasnije objavljeno jest da su novčani iznosi dodijeljeni organizatorima koncerata, dok glazbenici neće dobiti ni kune.

“Ta sredstva su namijenjena organizaciji koncerata i pokrivanju produkcijskih troškova (najam prostora, tehnike, razglas, rasvjeta, zaštitarska služba, covid mjere, dezinfekcijska sredstva i sl.). Na taj način se prioritetno pomaže onima koji nisu glazbenici, već mnogobrojne prateće djelatnosti nužne za funkcioniranje glazbene djelatnosti koji također moraju prehraniti svoje obitelji”, objasnili su iz Hrvatske glazbene unije.

Navedeno je itekako razbjesnilo pjevačicu Ninu Badrić koja je navedenu objavu komentirala na društvenim mrežama.

Screenshot Instagram

 

“Najbolje bi bilo da se ukine i ugasi glazba”, izrazila je Nina negodovanje.

Podsjećamo, upravo je Badrić u javnom prostoru bila jedna od najžešćih prosvjednica protiv epidemioloških mjera, a ponudila se i da kopa krumpire.


Komentari