NAGRADA OD POLA MILIJUNA KUNA: Prva ovogodišnja emisija kviza ‘Šifra’

FOTO: HRT

U prvoj ovogodišnjoj emisiji kviza Šifra gledatelji Hrvatske radiotelevizije (HRT) imat će prigodu pogledati napetu igru simpatičnoga studenta fizike.

Natjecatelj Josip Batur dokazat će da se isplati ulagati u svoje znanje, a hoće li uspjeti osvojiti nagradu od pola milijuna kuna, gledatelji će saznati sutra, 5. siječnja na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) s početkom u 20.00.

Tri kruga natjecanja

Šifra je kviz znanja u kojemu natjecatelj odgovara na pitanja općega znanja u tri kruga natjecanja kako bi došao do završne igre.

U svakome krugu dobiva po pet pitanja. Svako pitanje ima četiri ponuđena odgovora označena brojkama od jedan do četiri, od kojih je samo jedan odgovor točan. Redni brojevi odgovora svakoga od pet pitanja u krugu čine peteroznamenkastu šifru.

Samo u slučaju točne šifre, dakle u slučaju točnih odgovora na svih pet postavljenih pitanja u krugu, natjecatelju se otvara sljedeći krug igre.

Ako uspješno prođe sva tri kruga natjecanja, natjecatelj dolazi do završne igre u kojoj ga čeka samo jedan zadatak – poredati četiri pojma po zadanome kriteriju. Riješi li i taj zadatak točno, odlazi kući s najvećom nagradom od pola milijuna kuna.


Komentari