Nagli preokret: Matanić povukao isprike Doris: ‘Ovo je puno dublji problem od džaba večere’

foto:Instagram

Rat između između redatelja Dalibora Matanića i influencerice Doris Stanković koja je bila glavna tema posljednjih dana nakon što joj je poreči restoran odbio dati besplatnu večeru u zamjenu za promociju na društvenim mrežama, ne jenjava.

Iako se Matanić ispričao Doris zbog niza uvreda koje joj je uputio, došlo je do novog preokreta.

Matanić je, naime, sve isprike povukao, a zašto, otkrio je na svom Facebooku.

“Nakon izjave sporne influencerice da je pobačaj zločin, transrodnost bolest i da žrtvama silovanja treba zabraniti pobačaj – povlačim sve isprike. kad osoba koja ima određeni utjecaj na maloljetnike širi ovakve stavove, ovo ispada puno dublji problem od džaba večere i to nije hrvatska kakvu želim. hvala svima na podršci”, napisao je Matanić na svom profilu, prenosi Večernji.

Matanić je, podsjećamo, prije nekoliko dana kazao kako ne  želi “ovakav svijet podjela i svađa, grubih riječi i obračuna”, a s isitma je unatoč svemu nastavio. Istoga je dana objavio i pismo isprike Doris koje prenosimo u cijelosti.

“Draga Doris, – ispričavam se ako te je nešto s moje strane povrijedilo oko ove gungule oko restorana u Poreču. Ispalo je da je moj bijes prema “lako ćemo” sistemu stavio nas dvoje bez imalo smisla u koridu. Ispričavam se za svoje grube riječi, ali uvijek se borim za neki bolji svijet u kojem ima mjesta za sve. – ti u svojima 20-tima ne zaslužuješ moju oštricu koju sam uputio sistemu koji je omogućio da budeš krivo navođena… – po meni najveći problem sistema je da usprkos svim generacijama, obrazovanjima i kulturama daje mogućnost da netko pomisli da će “preskočiti” sve to brojem followera. – monetizacija broja followera je jedina stvar protiv koje se hoću boriti jer followeri se npr. mogu kupiti… netko ne mora ići na fakultet da bi brojem followera zarađivao više od nekoga tko je završio fakultet, nije li to nepravda Doris? – tvoj dobar broj followera ne znači da znaš nešto o kulinarstvu da bi dobila poseban tretman od nekog restorana, ili? – influenseri / lobisti postoje oduvijek (i nemaju veze sa sponzorstvima) i postojat će zauvijek, ali je bitno da budu znalci, učeni – da imaju rezultate na svom planu – npr. možda sam ja i veći influenser od tebe, ali ima jedna velika razlika – ovu, molim te zapamti: – ja sam odgojen da mi je neugodno ako dobijem nešto besplatno? možeš li to prihvatiti? – možeš li prihvatiti svijet u kojem se djeca osjećaju vrijedno ako završe školu i fakultet – a ne da im se rugaju što idu po “pravilima”… – ti još nisi bila rođena, a vidjeli smo hrvatske mafijaške krkane kako negiraju rad i idu zaobilaznim putem – i svi im se dive – e to nije dobar put vjeruj mi – kod nas su dočekani kao heroji – od tud taj akumulirani bijes, i da – nema veze s tobom, sad kužiš? – danas su neki “novinari” i dežurne žrtve upravo zauzeli taj rakurs – vrijeđaju rad, blagajnice, radnike i optužuju dosege ljudi koji su napravili nešto iznimno bitno za ovu zemlju – da bi sve stavili u isti koš…jer kao svi smo isti. pa upravo nam followeri kažu da nismo – ne želiš taj svijet doris, kao i ja – imaj otvorene oči: i samo uči, saznaj, divi se ovom ludom svijetu – i oprosti još jednom, ti nisi meta. večera je na mene”, napisao je redatelj te je tome dodao da nas je korona naučila da budemo ljudi.

Komentari