NACIONAL PIŠE Severina sudskom vještaku: ‘Pripremi svoju djecu na život bez tate’

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Novi broj tjednika Nacional donosi nove informacije vezane uz slučaj Severine Kojić, odnosno njezinog dobivanja skrbništva nad sinom Aleksandrom, kojeg ima s Milanom Popovićem. Tjednik piše kako je USKOK je na temelju anonimne prijave počeo istraživati je li i u kojoj mjeri preokret u dobivanju skrbništva djeteta Severine Kojić režirala ona sama kaznenim djelom prijetnje seksualnom ucjenom, poznatom i kao “sextortion”, te zastrašivanjem svjedoka u postupku.

Državno odvjetništvo istražuje što je dovelo do toga da se na ključnom ročištu u srpnju na sudu u Splitu, prije izricanja drugostupanjske sudske presude, u svojstvu svjedoka nije pojavio sudski vještak, psihijatar koji je sa psihologinjom izradio vještačenje važno za odluku o starateljstvu nad malodobnim, točnije desetogodišnjim Severininim sinom.

Nacional piše kako se u prijavi navode ozbiljni pritisci i prijetnje kojima je navodno psihijatar bio izložen, a radi se o sferi njegove intime, zbog čega se ne otkriva identitet. Navodi se kako je psihijatar dobivao u nekoliko navrata prijeteće poruke koje mu je uputila Severina te u njima tražila da ne dođe na ročište u Splitu, 5. srpnja 2021. Ako dođe, piše nacional, Severina je prijetila da će u medijima objaviti stvari vezane uz privatni život vještaka, iz čega će biti vidljivo da vještak ima intimnu vezu te se precizira s kime. To je pak vrlo neugodno za vještaka jer je oženjen i otac troje djece. Zbog svega je vještak, kako se navodi, odlučio da ne dođe na sud i zamolio je liječnike iz KBC-a Rebro da mu zbog psihičkog stanja prepišu terapiju. Na kraju se doista nije pojavio na sudu.

‘Reci prijateljici sutkinji da smo nju ostavili za kraj’

Tjednik navodi kako  vještak sada s istražiteljima surađuje na istrazi prijave protiv Severine Kojić. Inače, ni drugi se vještak, psiholog, nije pojavio na suđenju, a svoj je nedolazak ispričao operacijom stopala.

Prema pisanju Nacionalna, Severina je vještaku psihijatru, za kojeg je sud ustvrdio da zbog narušenih kognitivnih i intelektualnih sposobnosti ne može aktivno sudjelovati u predmetu, nakon sudskog epiloga poslala više poruka u kojima, među ostalim, piše i sljedeće: “Pripremi svoju djecu na život bez tate koji će završit u zatvoru”, “Također ćemo objaviti i tvoje poruke, snimku i tvoj mail da si kognitivno nesposoban. Godinu dana si zavlačio nalaz i pokušali ste otuđit dijete od mene. Niste uspjeli bagro” te “Jedva čekam da vas sve pohapse. Reci prijateljici sutkinji da smo nju ostavili za kraj. Ganjat ću vas do kraja. Ravnateljicu škole, sutkinju i tebe. Sve što si dobio ćeš trošit na tužbe i advokate….”

Komentari