Na vidjelo izlazi istina o Severininom sinu: Progovorila žena upoznata sa svime

Tomislav Kristo / CROPIX

Severina Kojić iznenadila je na tiskovnoj konferenciji, kad je umjesto da govori o nadolazećim koncertima, pred novinarima progovorila o traumama kroz koje je njezin sin Aleksandar prošao u zagrebačkoj Osnovnoj školi Matije Gupca.

Pjevačica je izravno prozvala ravnateljicu. “Iz škole nisu dali dijete, nego su ga učiteljice zaključale u školu, navlačile ga, tjelesno i psihički povrijedile i tako su ga držale puna dva i više sata”, izjavila je Severina.

Dodala je i kako su druge majke već dizale tužbu protiv ravnateljice škole, no predsjednica vijeća roditelja u prozvanoj instituciji o tome, doduše, nema saznanja.

“Osobno za ovaj incident nisam čula, a kao predsjednica vijeća roditelja, koja tu funkciju obnaša 14. mandat, neobično mi je da do mene nije došlo ni iz kuloarskih priča. Što se ravnateljice tiče, ni to do sada nisam čula da je bilo prijava. Inače, u školi ni dječja svađa ne prolazi bez našeg sastanka na kojem rješavamo od takvih pa do ozbiljnih problema”, izjavila je ona za 24sata.

Predsjednica vijeća roditelja pojasnila je i tko u školi može preuzeti djecu.

“Moj stariji sin je sad student druge godine, a mlađi je u šestom razredu, tako da sam jako dobro upućena u pravila škole. Dakle, po manju djecu od prvog do trećeg razreda mogu doći isključivo roditelji. To se potpisuje na početku školske godine. Po mojeg starijeg sina, kojeg imam iz prvog braka, mogla sam doći samo ja ili njegov otac. Drugi suprug ga nikako nije mogao preuzeti”, objasnila je na vlastitom primjeru.

Dodala je da se u iznimnim slučajevima, kada otac ili majka ne mogu doći po dijete, to pismenim putem unaprijed najavljuje za taj dan s potpisom oboje roditelja. Predsjednica vijeća otkrila je da je škola prekrivena kamerama.

“Ako se nešto dogodilo, vidjet će se na sigurnosnim snimkama. Po cijeloj školi su kamere iz sigurnosnih razloga i one mogu sve razjasniti”, rekla je za 24 sata i dodala kako je Severina, također, zbog narušavanja privatnosti, i ranije prijavljavala jednu ili više osoba.

 

View this post on Instagram

 

Dobar dan, ovo je Ljiljana Klinger, ravnateljica OŠ Matija Gubec. Protiv nje i škole dignute su brojne tužbe. Ona je osobno odgovorna jer po uputi oca nije dozvolila mom djetetu da ode iz škole sa svojim poočimom, te su ga učiteljice Marina i Petra vukle za ramena, za ruku, potezale za stomak i prijetile mu ako se ustane sa stolice da će dobiti batine. Inače za ovu školu sam se nažalost prošle godine na sudu izborila da mogu samostalno upisati dijete u školu (jer se otac žalio) i obavljati sve pravne radnje. Pravna radnja je sve na što stavljate potpis pa tako i lista tko može kupiti dijete kad roditelj ne može. U međuvremenu se gospodja Klinger zbližila s tatom (čak je napravio i novo školsko igraliste ispred škole) te su se oni dogovorili da u pravnu radnju ne ubacuju i listu sa imenima ljudi koji bi dolazili po dijete kad ja ne mogu jer je otac to zahtijevao. Tako sam jedina majka u Hrvatskoj koja ne smije biti bolesna ili raditi, jer ako ne dođem po dijete prijavljuju me socijalnoj službi. Ona je ustanovila pravilo da ja o tome ne mogu odlučiti pa po moje dijete po naputku oca ne smije u školu doći ni moja mama na primjer. Čak sam i nakon operacije bruha direktno iz bolnice morala po dijete. Ona me u dogovoru s ocem kad mu treba za socijalnu skrb ili za potrebe suda prijavljuje za nebrigu o djetetu, što čak izjavljuje i po novinama. Prošle godine mi je prijetila da mi dijete nece ići na izlet, a ove godine kad sam došla upisati dijete u drugi razred izbacila iz svoje sobe rekavši da ne želi prihvatiti sudsku odluku. Ovo je državna škola sa privatnim ogrankom, ali spada pod grad Zagreb, što znači da je pod vlašću gospodina Bandića. Ako se uzme u obzir da je Milan Popović obećao Milanu Bandiću 50 milijuna eura za grad, što mi se gospodin Bandić osobno pohvalio u razgovoru, što mislite odakle vitar puše? #sramota #necustati #ijasammajka #ibworldschool #ibschools

A post shared by Severina Kojic (@severina) on

Komentari

loading...