Na 28. Večernjakovoj ruži dodijeljene su nagrade najboljima u 2021. godini

Foto: Screenshot/HRT

Održana je dodjela medijske nagrade Večernjakova ruža u Hrvatskoj, koja se dodjeljivala za medijski rad u prethodnoj godini, 2021. godini Nagradu Večernjakova ruža dodjeljuju hrvatske dnevne novine Večernji list.

Kriterij pri odabiru nominiranih je ono je što su osobe u protekloj godini ostvarile, koliko je to bilo značajno za najširu javnost, a njihovo ukupno djelovanje mora biti kvalitetno i originalno u svom području. Oni moraju biti primjer drugima i poticaj za kvalitetan rad i stvaralaštvo u području glazbe, filma, radijskih i televizijskih emisija, a nagrada se dodjeljuje u sedam kategorija.

Ovogodišnje kategorije bile su: TV osoba godine, radijska osoba godine, glumačko ostvarenje godine, TV emisija godine, radijska emisija godine, glazbenik godine, novo lice godine te nova kategorija digitalna ruža godine..

Valentina Baus i Dino Goleš dobitnici su u kategoriji Novo lice godine, a Nova TV konkurirala je u čak četiri kategorije za nagradu Večernjakova ruža ove godine – TV osoba godine, TV emisija godine, Glumačko ostvarenje godine i Novo lice godine, piše Dnevnik.hr

“Hvala svima koji su nam dali podršku, koji su vjerovali u nas, našim nadređenima, puno vam hvala na povjerenju, hvala našim dragim ljudima koji nas hvale i daju nam kritike, sve je to dio ovog posla.  Želim čestiti i ostalima koji su bili nominirani u ovoj kategoriji. Ovu ružu želim posvetiti svojim roditeljima i Dininim roditeljima, bili ste te uz nas tu, nadam se da smo vas učinili ponosnima”, kazala je Valentina Baus.

U kategoriji TV osoba godine nominirana je bila dugogodišnja reporterka najgledanijeg informativnog programa u zemlji – Ivana Pezo Moskaljov – koja se u svom radu specijalizirala za pitanja iz domene obrane i hrvatske vojske.

Jedan od najuspješnijih zabavnih TV formata u Hrvatskoj i svijetu, MasterChef, u jesen 2021. vratio se u velikom stilu na Novu TV. Vrhunski chefovi Melkior Bašić, Damir Tomljanović i Stjepan Vukadin, koji su moderirali emisiju i vodili kandidate kroz sve izazove tijekom 60 epizoda, brzo su stekli simpatije javnosti, a emisija je bila najgledanija u svom slotu prikazivanja.

U kategoriji Glumačko ostvarenje godine među nominiranima našla se i odavno prozvana ”kraljica sapunica”, Ksenija Pajić. Kazališna, filmska i televizijska glumica oduševila je gledatelje u humorističnoj seriji Nove TV ”Dar Mar” koja prati dogodovštine u malom mjestu Dizmovu.


Komentari