Muškarac tuži Apple: Tvrdi da ga je iPhone pretvorio u homoseksualca

Jedan Rus tužio je tvrtku Apple, tvrdeći da ga je njegov iPhone pretvorio u homoseksualca. Tužba je uslijedila nakon incidenta sa “GayCoins” kripto-valutom. Muškarac čije ime mediji navode samo kao D. Razumilov traži od kompanije milijun rubalja (16.500 funti) nakon što je dobio 69 “GayCoins”, kriptovalutu umjesto bitcoina koji je očekivao.

Novac je stigao sa porukom, na engleskom, “ne sudite prije nego što i pokušate”. Učinio je ono što mu je rečeno, pokušao i sada je u vezi, prenosi britanski “Metro”. “Pomislio sam – kako mogu suditi o nečemu, a da to ne pokušam?”, navodi se u njegovoj izjavi u sudskim dokumentima i dodaje da je odlučio započeti vezu sa osobom istog spola. “I odlučio sam isprobati vezu s muškarcem. Nakon dva mjeseca mogu reći da sam u vezi s muškarcem i ne mogu se više osloboditi. Imam stalnog dečka i ne znam kako da to objasnim roditeljima”, naveo je on.

Za sve je kriva sporna Appleova poruka “Nakon što sam primio onu poruku, moj život se promijenio nagore i više nikada neće biti normalan”, naveo je on. Razumilov je optužio Apple da ga je “manipulativno gurnuo prema homoseksualnosti” otkad mu je poslao poruku te je odlučio tužiti kompaniju zbog “moralne patnje i uništavanja mentalnog zdravlja”. Njegova odvjetnica Sapizat Gusnieva rekla je da je tužba ozbiljna i da je ročište zakazano za 17. listopada u Moskvi.

Homoseksualnost je u Rusiji dekriminalizirana 1993. godine, ali predrasude o gay osobama još su rasprostranjene. Rusija je 2013. godine zato donijela zakon kojim se zabranjuje širenje nečega što je opisano kao “gay propaganda”.


Komentari