Mrak-Taritaš poziva na peticiju: ‘Ovo što se događa napad je na slobodu medija!’

FOTO: Dražen Komar

Duhove je uzburkalo ukidanje emisije Hrvatska uživo.

Ukidanjem emisije Hrvatska uživo mnogi su se digli na zadnje noge. Neki zbog toga jer brane Maju Sever i smatraju da se radi o napadu na nju, dok drugi smatraju kako naprosto nije bila kompetenta voditi emisiju objektivno.

Prema nekim navodima spominje se kako se radi isključivo o padu čitanosti, a u međuvremenu Anka Mrak – Taritaš na svom facebook profilu poziva na peticiju za ostanak emisije na HRT-u.

“Nakon ukidanja emisije Hrvatska uživo uslijedio je ružan i primitivan napad na Maju Sever, urednicu emisije i novinarku HRT-a. Ovo što se događa napad je na novinarstvo kao struku i napad na slobodu medija. Mislila sam da su ovakve stvari daleko iza nas, ali očito svjedočimo retrogradnim procesima u društvu”, napisala je Mrak- Taritaš na svom profilu.

Emisija koja se emitirala 13 sezona često se nalazila na udaru kritika o  političkoj obojenosti i davanju prednosti jednoj političkoj opciji i ideji.

HDZ-ov Petar Škorić također se osvrnuo na ukidanje dugovječne emisije na 1. programu Hrvatske televizije. On je na Facebooku iskritizirao najčešću voditeljicu te emisije, Maju Sever.

“Konačno korak naprijed prema javnoj televiziji. Maja Sever postala je najbolji primjer arogantnog i bahatog SDP-ova propagandista koji promovira propalu totalitarističku ideologiju. Licemjerno je da emisiju “Hrvatska uživo” uređuje osoba koja mrzi sve hrvatsko.

E moj Grmoja, ni u snu nisam moga vjerovati da ćeš ti i MOST Maju Sever štititi….”, napisao je Škorić.


Komentari