MRAČNA STRANA KOMIČARA (60) Jim Carrey borio se s ovisnošću i optužbama za širenje spolnih bolesti i smrt djevojke

Foto: Twitter

Slavni kanadsko američki komičar Jim Carrey napunio je 60. godina, a njegova životna priča poprilično je zanimljiva. Nekada je živio u kombiju, a danas je pri samom vrhu najplaćenijih glumaca Hollywooda.

Carrey rođen je u gradu Newmarket, udaljenom otprilike 45 kilometara sjeverno od Toronta, a komedijom se počeo baviti već od rane dobi. Kad mu je bilo 10 godina poslao je svoj životopis tadašnjem televizijskom humorističnom showu The Carol Burnett Show. U srednjoj školi učitelji su mu na kraju nastave davali po nekoliko minuta da zabavi kolege iz razreda svojim stand-up nastupom.

Komedija je za njega predstavljala bijeg od stvarnosti, a veći dio svoje mladosti proveo je promatrajući svoj odraz u ogledalu, ali ne iz znatiželje ili taštine koja je razumljiva za mlade adolescente, već iz neopisivog osjećaja samoće.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jim Carrey (@jimcarrey__)

Njegova obitelj je prolazila kroz teška vremena i bila prisiljena preseliti se u predgrađe Toronta Scarborough, a on je počeo raditi u osmosatnim smjenama svaki dan nakon škole. Na kraju, obitelj se privremeno nastanila u obiteljskom Volkswagenovom kombiju na travnjaku.

1998. igra glavnu ulogu u humorističnoj drami Trumanov show, koja mu donosi Zlatni globus za najboljeg glumca u drami. Sljedeće godine glumi u Čovjeku na mjesecu, koji mu donosi još jedan Zlatni globus, ovaj put za najboljeg glumca u komediji.

Iako je Carrey ostvario zavidan uspjeh u karijeri, mnogi ne znaju za njegovu mračnu stranu života. Naime, njegova bivša djevojka Cathriona White počinila je samoubojstvo, a njena majka je podnijela tužbu protiv glumca.

Prema navodima portala TMZ, Brigid Sweetman tvrdila je da joj se kćer predozirala nakon što je shvatila da joj je glumac prenio tri spolne bolesti, a kad ga je suočila s tom činjenicom, on ju je ostavio. S tom tužbom na vidjelo su izašli nepoznati detalji o Carreyjevoj ovisnosti o alkoholu, tabletama i kokainu, nasilnom ponašanju i spolnim bolestima.

Cathriona je navodno 2013. godine saznala da se zarazila s dva tipa herpesa i klamidijom. Sweetman tvrdi da je Carrey prvo negirao spolne bolesti, a potom se branio da je to mogla “pokupiti od bilo koga”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jim Carrey (@jimcarrey__)


Komentari