‘MOŽE LI ONLINE S*K* ZAMIJENITI PRAVI?’ Reakcije Zagrepčana na online norijadu su genijalne: ‘Ne lupetajte, nisu djeca tako blesava’

Photo: Marin Tironi/PIXSELL

Prošlogodišnja generacija maturanata bila je zakinuta za tradicionalnu norijadu, a s obzirom na produljenje epidemioloških mjera ista će sudbina dočekati i srednjoškolce koji su drugo poglavlje obrazovanja završili u svibnju.

Stožer civilne zaštite produljio je mjere u Hrvatskoj do 31. svibnja, što znači da još uvijek nisu dozvoljena okupljanja za više od 25 osoba. No, Grad Zagreb odlučio je utješiti školarce pa je osmislio tzv. online norijadu, tj. virutalni koncert.

Kako bi ugođaj bio autentičniji, pozvali su maturante da im pošalju fotke svojih “najljepših i najsretnijih srednjoškolskih i maturantskih dana te poruke koje će se, kao i prošle godine, prikazivati uživo tijekom prijenosa koncerta”.

Ipak, unatoč dobroj volji Grada, maturanti i dio Zagrepčana nisu oduševljeni ovom idejom, a u anketi na Facebook stranici našeg portala pronašli su se neki zanimljivi odgovori.


“Odlicna ideja! A sto vi mislite o online restoranima i online radijatorima”, napisao je čitatelj portala Zagreb.info.

“Danas ih je bilo na Jarunu.. tako ih je lijepo bilo vidjeti”, dodala je čitateljica.

“Što mislite o online se**u? Može li zamijeniti pravi? Ne lupetajte”, veli jedan čitatelj.

“Nisu djeca tako blesava. Organizirali su se”, tvrdi komentatorica.

‘Ako se može na sprovod Bandića’

Ispod objave Grada također su se nanizali komentari.

“Svi van za norijadu i boli vas… Ako se može na sprovod Bandića, može se i na norijadu… Nemojte da vas prave debilima”, poručio je jedan mladić.

“Ovo je smiješno, puste da svi ulaze na glasanje, tko tu koga… uopće ne sumnjam da se klinci neće organizirati”, napisala je jedna korisnica Facebooka.

‘Pa svaki vikend partijaju’

“Čemu online kad dozvoljavate svaki vikend noćne tulume svih zagrebačkih srednjoškolaca na Jarunu?” dodala je jedna žena.

“Pa svaki vikend su cijelu noć svi vani na raznim mjestima po gradu i sad ovakvu sprdačinu im servirate. Djeco, družite se i zadnji dan škole vani kao i do sada! Ovo je toliko licemjerno za nepovjerovati”, bio je još jedan komentar.

Mnogi su maturantima poručili da se s kolegama nađu uživo i proslave svoj dan.

“Imam maturanticu doma i s guštom ću je poslati na norijadu, van, na zrak, nek gušta ko i njena mater prije gro let”, dodala je jedna mama.

“Klinci, norijada je vani s društvom. Provedite se kako spada! A ove kvazi koncerte jednostavno bojkotirate”, “Klinci, Jarun i Bundek pa feštajte”, neke su od poruka.

 

Komentari