MORATE IH IMATI: Hit mobilne aplikacije koje će vam olakšati životni ritam u Zagrebu

FOTO: Pixabay

Aplikacije na našim pametnim telefonima u puno su nam situacija u današnjem modernom
svijetu gotovo pa neophodne za normalno funkcioniranje. U moru njih, između svih onih
banalnih, ima i onih koje itekako služe svrsi te nam olakšavaju svakodnevnicu i život.

Život u Zagrebu često je užurban, pomalo kaotičan i nepredvidiv, a upravo nam aplikacije mogu učiniti život puno jednostavnijim – ili nas barem riješiti nepotrebnog stresa. Danas vam donosimo pet aplikacija koje u našem divnom gradu zaista vrijedi imati instalirane na svojim pametnim telefonima, jer će vam sigurno ponekad zatrebati.

Enjoy the best of Zagreb
Osmišljena kako bi turistima olakšala kretanje po Zagrebu, ova super aplikacija zapravo je
izvrsna i za Zagrepčane i Zagrepčanke. Pomoću aplikacije se mogu istraživati znamenitosti,
aplikacija će vam pokazati sva hit mjesta u gradu, a preko nje ćete lako doći i lokacija raznih trgovina diljem Zagreba.

Pauza
Iako smo pobornici domaće kuhinje, odnosno one hrane koju sami spravljamo, ponekad zbog posla jednostavno ne stignemo kuhati, pa smo primorani okrenuti broj dostave i naručiti hranu. Tu će nam uvelike pomoći aplikacija web stranice Pauza.hr. Registracija je jednostavna, a nakon što upišete svoju adresu, aplikacija će vam izbaciti sve
restorane koji vrše dostavu do vaše adrese. Na vama je samo da odaberete željeni obrok, a nakon što potvrdite narudžbu, dostava kroz neko vrijeme stiže na vaša vrata.

Uber / Bolt
Uber i Bolt spadaju u kategoriju must-have aplikacija koje jednostavno morate imati, jer su, barem za sada, najjeftiniji taxi prijevoznici u Hrvatskoj. I jedna i druga aplikacija su jednostavne za korištenje te spašavaju situaciju ukoliko zaspite na posao ili pak pretjerate u noćnom izlasku.

Moovit
Moovit je odlična aplikacija koja u stvarnom vremenu za vašu lokaciju pronalazi javni prijevoz. Bilo da putujete autobusom ili tramvajem, dovoljno je učitati lokaciju stajališta, a aplikacija će vam pokazati za koliko minuta dolazi vaš prijevoz.

Drink&Pick
Ok, ovu aplikaciju možda nećete nužno koristiti svakog dana, no u svakom je slučaju jako
zabavna! Drink&Pick je aplikacija stvorena kako bi vam pronašla  prijatelja/prijateljicu za
druženje, odnosno neko piće poslije posla. Aplikacija nudi odabir događaja u gradu, kao i razne druge dodatne zanimljive sadržaje. Zabavna, jednostavna… a tko zna, možda baš preko nje pronađete ljubav svog života negdje na nekom ludom tulumu u gradu!


Komentari