MLADI ZAGREPČANI ZGROŽENI: Nedopustivo je ljudima na ovaj način upropaštavati novu godinu!

newyears2016.tk

Razočarani mladi Zagrepčani tvrde cijene dočeka su papreno visoke.

Doček Nove godine za mnoge je spektakl kojega se slavi uz obilje hrane i pića, a omiljena destinacija brojnim mladim Zagrepčanima noćni su klubovi koji nude rane vidove zabave.

Ipak, za razliku od prethodnih godina, mladi s kojima smo razgovarali za klubove se nisu odlučili, već su odabrali alternativne oblike zabave. Uzrok tome su previsoke cijene ulaznica, na kojima inzistiraju organizatori novogodišnjih zabava po zagrebačkim noćnim klubovima.

Mladi tvrde: “Cijene u klubovima su visoke, a kvaliteta loša”

”Zgoržena sam. Ali doista najblaže rečeno zgrožena! Ovo mi je najgora Nova godina. Pa što ti ljudi misle? Da smo svi tajkuni i djeca tajkuna. Novu godinu proslavila sam doma, jer novaca za rasipanje po klubovima nemam. Žalosno je što za nabijenu cijenu, ne nude nikakvu kvalitetu. Dobiješ kao i hranu u cijeni, a za nju ili ćeš se mlatit ili nećeš jesti. Sve je neukusno, i nezgrapno. Nisam neka zatucana, nemojte me krivo shvatiti. I inače izlazim, volim izlaske vikendom, ali ovo što se radi kako bi se novac zgrnuo na brzinu je pretjerano”, otpočela je Mirta i nastavila kako je htjela ići na trg ali se jedne godine sledila i ne pada joj na pamet ići na otvoreno.

”Novu godinu dočekala sam na tulumu s prijateljima. Večer provesti u klubu za oko 300 kuna za mene je nemoguća misija. Za nekih 500-tinjak kuna doma smo organizirali super feštu, dobro se i jeftino proveli”, priča nam studentica Martina. Za razliku od nje Novu godinu na glavnom zagrebačkom trgu dočekala je Anja, jer i ona vjeruje kako su cijene u klubovima paprene te si mnogi takav izlazak ne mogu priuštiti. ”Ja i društvo gledali smo ponude po klubovima. To si mladi danas ne mogu priuštiti. I da mogu, takva proslava zahtjeva puno odricanja. Pa u nekim klubovima naplaćuje se ulazak, a zatim i cijene pića koje su basnoslovne”, ističe naša sugovornica.

Proslavu Nove godine u klubu priuštiti si nije mogao niti Leo, jer novaca na bacanje nema, a i općenito ne vidi potrebu za takvim ludovanjem. ”Pa to je noć kao i svaka druga, cijene su neopravdano visoke. Klubovi ne nude ništa, a naplaćuju cifre od kojih mi je zlo”, rekao nam je ovaj mladić.

U jednom zagrebačkom klubu noć je zato proveo David. ”Ma da, to je nešto što se ne propušta. Nova godina je ipak samo jednom u godini. Društvo i ja imali smo ludu zabavu. Istina, cijene su visoke, ali nije da si ne mogu to priuštiti. Odricao sam se zadnjih nekoliko mjeseci za ovaj spektakl”, oduševljeno nam je ustvrdio David.

Cijene novogodišnjih zabava kretale su se od 50 do 900 kuna

Primjera radi, Tvornica kulture već tri godine za redom organizira jedan od najvećih klupskim dočeka Nove godine, a cijena ulaaznice iznosila je od 55 do 70 kuna. U Studentskom centru za ulaznicu trebalo je izdvojiti 299 kuna, dok se cijene ulaznica za Hypo centar kretale su se i do 600 kuna. Zagreb eye ulaznice na novogodišnji spektakl naplaćivala se 849 kuna. U hotelu Antunović neograničena konzumacija sitnih zalogaja i pića u Vertigo baru koštala 360 kuna, a doček u dvorani stajao je 570 kuna.


Komentari