MLADI ROKERI PORUČUJU: ‘Ostavite se cajki i slušajte glazbu povijesnog, umjetničkog značaja!’ (VIDEO)

Njihova glazba je, za razliku od njihovog imena, pitka i nepretenciozna, stilski prošarana na najbolji mogući način, a talent mladih Zagrepčana nagrađen je i pobjedom na Battle of the Bands, natjecanju mladih bendova održanom u Jiggy Baru.

Hrvatska rock scena osnažena je “ljutim menadžerima” (Anger Managers) koji su sav svoj bijes izbacili ipak samo u svom nazivu. Njihova glazba je, za razliku od njihova imena, pitka i nepretenciozna, stilski prošarana na najbolji mogući način, a talent mladih Zagrepčana nagrađen je i pobjedom na Battle of the Bands, natjecanju mladih bendova održanom u Jiggy Baru.

Evo što o svojoj uzlaznoj putanji kaže frontman benda, Josip Kalem:

“Naša glazba rezultat je utjecaj najboljih dijelova rocka, bluesa kao i funka, tako da se, zapravo, glazbeno teško možemo klasificirati. Ipak težimo nekoj modernoj inačici starog rocka i to spajanjem starog zvuka s modernom tehnologijom. Tako se u našim pjesmama može prepoznati dašak glazbenih velikana iz svih područja, poput Dire Straitsa, Pink Floyda, The Doorsa, Simple Mindsa, ZZ Topa i slično – objasnio nam je pjevač benda koji svojim najvećim ostvarenjem smatra – reakciju publike:

kalem

– “Feedback” je nevjerojatan… Imali smo sedam nastupa “u živo”, no upravo je pozitivna reakcija publike ono što daje “vjetar u leđa” – kazao je Josip Kalem u ime svog benda te dodao kako se veseli činjenici da mladi naraštaji prepoznaju kvalitetan zvuk i kako ne postoji opasnost da hrvatskom scenom prevlada turbo folk:

– Bez ikakve osude bilo kakvih glazbenih smjerova i izričaja, poručujem mladim ljudima da se okrenu glazbi koja u sebi nosi povijesni, umjetnički značaj. Kod “cajki” toga jednostavno – nema – zaključio je mladi pjevač.


Komentari