Mladenke su maštale da im upravo on aranžira vjenčanje! Umjetnik otkrio: ‘Mrzim to, ne radim to više!’

photo: Tomislav Miletic/PIXSELL

Saša Šekoranja umjetnik je široj javnosti najpoznatiji po savršenim cvjetnim aranžmanima i buketima, o kojima su sanjale brojne mladenke.

U velikom intervjuu za Jutarnji list otkrio je kako je počeo interes za cvijećem, ali i brojne zanimljivosti poput toga postoji li cvijet s crnim laticama, koje se cvijeće može jesti, primjerice pohati. Otkrio je i kako je znao i odbiti klijente, ukoliko se ne bi s njima ”poklopio”.

Upitan kako se ponašaju klijenti koje odbio, otkrio je:

– Grdo. Zakvače se sa mnom. Sjećam se, tek je nastala samostalna Hrvatska pa su Tuđmanovi suradnici došli kod mene, htjeli da im okitim bor, napravim hrpu aranžmana… Ja sam im rekao: “Ljudi, prekasno ste došli. Ne mogu”. Oni su rekli: “Ali mi bismo kupili sve ovo što imate u cvjećarni” (koja je tada bila u Ilici). “To je sve naručeno, ne možete”, velim ja. Oni nastavljaju: “Izvagat ćemo to cvijeće i platiti vam ga kao da je od zlata”. Uglavnom, nisam zaista mogao, bila je ludnica tada. Napravio sam im nekoliko manjih aranžmana, tek. Nisu baš bili jako sretni. Svašta se događa… Ali kad vidim da je nekome baš jako stalo do mog rada s cvijećem, onda ipak popustim.

O organizaciji vjenčanja

– Mrzim vjenčanja. Ne radim to više. Te mladenke znaju biti vrlo naporne. I nije to jako kreativno: sve te mlade hoće ono što su već negdje vidjele. To je stereotipno i dosadno. Bijele hortenzije, bijeli božuri, bijeli veliki buketi, mlada u bijelom, bijela torta. To mi nije izazov. Ali, to je jako dobra lova. Ipak, odustao sam, iako je to odbijanje klijenta. Imao sam tek par klijentica koje su stvarno bile super, prepustile su da ja sam o svemu odlučujem. Tada je ispalo sjajno.

Upitan dolaze li mu snobovi, dao je zanimljivu konstataciju:

– Ima jako puno snobova. Pa kaj, to nije loše, nek’ budu snobovi. Nek budu različiti.

Upitan je li je li ga strah ovog vremena, otkrio je kako ga hvata panika.

– Panika me hvata. Neke stvari koje prije uopće nisi cijenio, postaju sada jako važne. Na primjer – sloboda. Sloboda koju smo imali – nismo je bili svjesni. Uvijek sam zamišljao smak svijeta: rasprsnut će se sunce. Ali, ne. Neki nevidljivi virus dođe i napravi smak svijeta. Ubije sve živo na zemlji, kazao je, između ostalog, Šekoranja za Jutarnji.

Komentari