Mlade dive s estrade: 3 zagrebačke kantautorice koje se izdvajaju svojim glazbenim izričajem

sararenar.com

Postoje Severina, Jelena Rozga i Maja Šuput, a s druge strane postoje Sara Renar, Lucija Ćustić i Irena Žilić 

Jedne zabavljaju mase, a druge zabavljaju probranu publiku svojim prekrasnim glasovima i glazbenim žanrom kojeg stvaraju. Hvala Bogu tržište je dovoljno veliko za sve, a ja biram ovo drugo područje u kojem su navedene Renar, Ćustić i Žilić. Ako ih još uvijek niste slušali, to vam je velika pogreška, a u nastavku donosim nekoliko crtica o njima.

Sara Renar 

Sara Renar je nagrađivana zagrebačka kantautorica koja je dobro poznata našoj publici zbog specifičnog glasa i jednostavnosti kojom plijeni čim se popne na stage. Koristeći svoj glas, gitaru i klavijature Sara vješto uspijeva prenositi sve svoje emocije koju osjeća prema muzici i publiku svaki put ponovno oduševljava. Iza sebe ima već tri izdana albuma, a prvi je izdala 2013. godina pod nazivom Djeca. Nakon toga je uslijedio album Jesen, da bi 2016. godine izbacila album Tišina, s kojim se vrlo brzo svima uvukla pod kožu. Glazbeni kritičari za nju kažu kako bi mogla biti najbolja ikad u povijesti, a to je još samo jedna od potvrda njezinog rada. “Sara je na scenu zaista došla ‘u velikom stilu’, a njezina glazba pravi zaplete na pravim mjestima i u pravim trenucima. Za sebe je učinila ono što je morala. – izjavio je Filip Kušter (ziher.hr)

Lucija Ćustić – LUCE 

Luciju Ćustić javnost je upoznala prije šest godina kada je nastupila u talent showu ‘Hrvatska traži zvijezdu’, a prvi album objavila je tek 2014. godine. Ostalo je povijest. Kantautorica iz Gajnica s trenutnom adresom na Knežiji svoje pjesme piše sama ili s prijateljem Vinkom Ergotićem, a zahvaljujući svojem glasu mnogi ju nazivaju hrvatskom Adele. O Adele možemo misliti što god hoćemo, ali ne možemo joj osporiti magičan glas, tako da ova usporedba i nije mala stvar. 2015. godine izdala je svoj prvi album U bojama, a novi uradak očekujemo do kraja ove godine. Prije nekoliko godina bila je gošća na koncertu naše glazbene dive Josipe Lisac na kojem je oduševila publiku.

 

Irena Žilić 

Mlada kantautorica Irena Žilić je također jedna od pripadnica ovog kantautorskog vala, i u vrlo kratko vrijeme je postala popularna na našoj glazbenoj sceni. Akustične gitare i iskreni tekstovi pjesama njezini su glavni aduti, a glazba koju stvara ispunjena je nostalgijom i romantikom, dok se njezin žanr naslanja na akustični pop, indie folk, i blues. U jednom intervjuu je izjavila kako je gitaru počela svirati sa 16 godina, a iza sebe danas ima dva albuma. Prvi album Travelling izdala je 2014. godina , a novi album Haze izašao je početkom ove godine.

 

 


Komentari