MIŠO KOVAČ NA MARSU! Nakon Beatlesa, Van Halena, Rolling Stonesa i Ramonesa, budit će ekipu svojim poznatim hitom!

screenshoot/fb

Ovozemaljski glazbeni uspjeh bilo je nezamislivo nadjačati, no legendarni hrvatski pjevač Mišo Kovač i to će uspjeti. Naime, američka svemirska agencija NASA je 2004. na Crveni planet poslala dva bespilotna robotska vozila, Spirit i Opportunity.

Za dobro jutro ekipa iz kontrolnog centra u Pasadeni puštala im je pjesme. Na Marsu su se tako mogli čuti hitovi poput onog od Beatlesa “Good Morning, Good Morning”, a kad je Spiritu puknuo kabel, pustili su “Unchained” Van Halena. Hit “Pictures Of You” zasvirao je Opportunityju kad je poslao fotografije na Zemlju. Marsom su odjekivali i Rolling Stonesi, Queen, Ramonesi, Beach Boysi, Sting, a kako je potvrđeno redakciji 24sata, sada će odjekivati i pjesma “Poljubi zemlju” Miše Kovača.

Da se na jednom od rovera na Marsu za dobro jutro pusti pjesma Miše Kovača “Poljubi zemlju” 24sata je predložilo NASA-i. Iz NASA-e su još 2016. pristali to ispuniti, ali je tradicija puštanja pjesama nedugo potom napuštena.

“Ako opet uvedemo puštanje ‘pjesama za buđenje’ roverima na Marsu, inzistirat ću na tome da pustimo Mišu Kovača, kako ste još i prije tražili. Kad sam već ja podrijetlom Hrvatica, neka i moj rover ima neki hrvatski štih”, kazala je za 24sata dr. Sarah Milkovich, jedna od znanstvenica na projektu “Mars 2020”, u kojem je prije nekoliko tjedana na “crveni planet” lansiran rover Perseverance. Obećala  je tako da će ispuniti zahtjev 24sata koji je NASA već ranije prihvatila, da se na jednom od rovera na Marsu za dobro jutro pusti pjesma Miše Kovača “Poljubi zemlju”.

“Inače, nisam znala za taj zahtjev. ‘Pjesma za buđenje’ je pjesma koju smo puštali na početku smjene za rovere Spirit i Opportunity na početku njihovih misija na površini planeta, ali kako je vrijeme odmicalo i kako su roveri napredovali, nekako smo to prestali raditi. Nadam se da ćemo to opet raditi jednog dana i na roveru Perseverance”, rekla je Sarah.

Komentari

loading...