MISLI DA JE ŠPRAJC LUD: Mojmira Pastorčić bez ikakvog filtera o poznatom voditelju

Foto: Screenshot

Iskusna TV novinarka Mojmira Pastorčić za vrijeme karantene je uspjela u dosad neviđenom pothvatu: iz vlastitog je doma vodila i uređivala emisiju RTL Direkt. Zbog snalažljivosti i odlično obavljenog posla nominirana je za novinarsku nagradu Večernjakova ruža.

“Da mi netko na kraju godine straha, potresa, virusa i neviđenih događaja kaže: ‘Ej, ti si među najboljima’, to je lijepa pohvala. Pogotovo što sam, zapravo, tek početnica u tom poslu”, ispričala je Mojmira kojoj je nominacija bila pozitivno iznenađenje za Večernji list.

Mojmira redovito prati rad drugih kolega, za koje ima samo riječi hvale.

Krešić je jedan od naših najboljih novinara, godinama smo zajedno radili na RTL-u. Informiran je, izravan, sarkastičan, a na N1 pokazao se i kao odličan voditelj. Bago drži kvalitetu već dugo, ima jedinstven stil i gledatelji to cijene. Zanimljiv je fenomen Lokas koji je uvijek omiljen. I nakon što se vratio, i nakon teške uloge s Potjerom. Zrinka je već godinama među licima koje gledatelji prepoznaju. Zanimljiva ekipa”, pohvalila ih je Mojmira.

Otkrila je i da je kolega iz Direkta, Zoran Šprajc, vjerovao u njezinu nominaciju za TV osobu godine.

“Kad je zadnji put osvojio Ružu, ja sam mu čestitala, a on mi je poslao poruku: Ti si sljedeće godine. Mislila sam da je lud. I dalje to mislim. Protekla godina bila je poprilično izazovna za novinare i reportere. Pandemija, potresi, izbori…”, iskrena je Mojmira.

Otkrila je i po čemu pamti emitiranje 19 emisija RTL Direkta iz vlastitog doma.

“Po svakakvim čudnovatim zgodama. Po tome da se ujutro probudim, a studio je već tamo. Po tome da smo pazili na svaki detalj, a opet mi je u jednoj emisiji ogromna čarapa visjela preko ladica. Po tome što je Vučka gotovo tijekom svake emisije netko izveo u šetnju. Ali tih nekoliko puta kad je bio doma, potrudio se da se to čuje ili vidi. Po tome što mi je snimatelj kupio lak za kosu i brižno popravljao frizuru. Po tome što sam se za tih 19 emisija iz stana sama šminkala i svaki put strahovala na što ću sličiti”, ispričala je Mojmira.

Komentari