MILOŠ BIKOVIĆ ŠOKIRAO IZJAVOM: ‘Ne bih rekao da se Putin jednog jutra probudio i odlučio ubijati ukrajinsku djecu’

Foto: Instagram

Srpski glumac i producent, Miloš Biković zbunio je širu javnost posljednjom izjavom povodom ruske invazije na Ukrajinu.

Podsjetimo, glumac je najpoznatiji po ulogama u filmovima Sunčanica u režiji Oskarovca ​​Nikite Mihalkova i Dukhless 2, te po ulozi Aleksandra “Tirke” Tirnanića u filmovima Montevideo, Bog te blagoslovio! i Vidimo se u Montevideu u režiji Dragana Bjelogrlića. Također ima rusko državljanstvo.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Miloš Biković (@bikovic)

Biković je povodom filma gostovao na TV Prva, pa je prokomentirao rat između Rusije i Ukrajine, kao i utjecaj koji taj rat ima na kulturu i umjetnost. Usporedio je loš tajming izlaska filma “Hoću muža” sa trenutkom premijere filma “Hotel Beograd”, koja se dogodila gotovo u isto vrijeme kada je prije dvije godine proglašena karantena, piše b92.

”Ovaj film sad, ‘Hoću muža’, izašao je na početku ove situacije u Ukrajini, nisam imao sreće. Reakcije su odlične, ali nije atmosfera takva da ljudi idu u kino kao što su išli ranije”, poručio je.

”Film se prije ne bi prikazivao u Parizu i Berlinu, i tada je postojala neka vrsta animoziteta prema Rusima, a sada je kulminirala. Ide dotle da se sa repertoara skidaju Dostojevski i Čajkovski, mislim da je to besmisleno, mislim da je to opasno za cijeli svijet”, priznao je glumac.

”Rat se ne vodi samo oružjem već i informativno. Čim vas netko zatraži da se odmah izjasnite, onda se koriste i informacije’, poručio je i nastavio: ‘Ne volim na to pitanje davati pojednostavljene odgovore, a to je kao ‘Da, Putin se probudio jedno jutro lud i odlučio ubijati ukrajinsku djecu’. Taj konflikt traje osam godina. Savršeno mi je jasno, ja sam sam bio žrtva propagande, bombardiranja, svi smo bili to. Ali smo istovremeno kroz tu propagandu bili i agresori. Mi smo bili em agresori, em su nas bombardirali, zato što jednostavno nismo imali sredstvo da se zaštitimo. Mi smo se s međunarodnim pravom odavno pozdravili, to je sad samo pitanje tko koga i na kakav način narušava da bi zaštitio svoje interese”, zaključio je Biković.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Miloš Biković (@bikovic)


Komentari