Mila Horvat upozorava na opasnu krađu identiteta: ‘Primorana sam pokrenuti kaznene postupke’

Photo: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Vijest da je sportska novinarka Mila Horvat napravila Instagram profil itekako je zainteresirala korisnike društvenih mreža. Horvat je u samo nekoliko sati došla do tri tisuće pratitelja, a na profilu je objavljeno i nekoliko atraktivnih njezinih fotografija.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

@zara

Objavu dijeli Mila Horvat (@milahorvat1)

Povodom toga oglasila se i ogorčena voditeljica koja je za Večernji jasno poručila da se radi o lažnom profilu.

Nisam korisnica društvenih mreža niti sam ikada imala otvoren korisnički profil na bilo kojoj društvenoj mreži. Nadalje, smatram potrebitim obavijestiti  hrvatsku javnost da nikada nisam dala dopuštenje nikome da na društvenoj mreži Instagram niti bilo kojoj društvenoj mreži otvori korisnički račun sa mojim imenom i prezimenom niti da se za potrebe društvenih mreža ima pravo služit mojim imenom i likom” kazala je Mila.

Horvat se osjećala dužnom obavijestiti javnost da je riječ o lažnom profilu.

“Temeljnih ustavnih prava i to prava na privatnost i zaštitu osobnog dostojanstva, ljubazno vas molim da vaše cijenjene čitatelje i hrvatsku javnost obavijestite kako je na društvenoj mreži Instagram korisnički profil otvoren pod mojim imenom i prezimenom lažan, te kako ću biti primorana protiv odgovornih osoba radi zaštite osobnog digniteta te sprječavanja daljnje zlouporabe moga imena i lika, pokrenuti odgovarajuće kaznene i građanskopravne postupke” ustvrdila je.

Ovo nije prvi put da je Mila žrtva internetske prevare. Naime, prije nekoliko godina njeno ime se pojavilo u reklamnoj kampanji preparata za mršavljenje Fito Spray, zbog čega je ponovno obavijestila medije kako je riječ o zlouporabi njenog imena u marketinške svrhe.


Komentari