‘MI NISMO NIČIJI MAJMUNI’ Mate Janković oštro protiv sustava, nije imao ni riječi hvale

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Naš poznati chef Mate Janković je za N1 prokomentirao aktualnu situaciju u Petrinji. Od ponedjeljka je posao pripreme i dijeljenja toplih obroka preuzela tvrtka Pleter, a Janković govori kako će volonteri nastaviti kuhati za građane iz potresom pogođenih područja sve dok za to imaju zalihe.

“Stvarna situacija je da svi koji su na terenu, tu su da pomognu ljudima. Mi smo spontano organizirani. Nakon nekog vremena, kad smo shvatili da nas nitko ne prati u sustavu, počeli smo ga stvarati. Namirnice su isključivo iz privatnih donacija koje smo mi kao udruga skupili. Crveni križ nam je nedavno prvi put ponudio 400 kilograma krumpira, a imamo dvije tone. Udruga ugostitelja je molila Crveni križ da im otključa vrata svog skladišta da bi mogle naše donacije tamo ići”, rekao je.

Kaže kako nije bitno s čijom se hranom kuha jer to što ima Crveni križ je također hrana koju su dali građani ili tvrtke. pa ističe:

“Mi ne smijemo biti sustav, mi moramo biti volonteri. Mi ćemo i dalje pomagati. Mi ćemo se sada povezati s nekim udrugama u Sisku i do isteka zaliha ćemo nastaviti kuhati. Zalihe su bile ogromne”.

Od vlasti su kuhari volonteri dobili kritike, iako su odmah nakon potresa potrebitima priskočili u pomoć, pa govori: “Mi nismo ničiji majmuni”.


Komentari