‘MI HRANIMO CRVENI KRIŽ’ Mate Janković prozvao odgovornog – ne pripisujte si zasluge, kaže

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Mate Janković s kolegama od prvog dana pomaže Petrinjcima kuhajući tople obroke. Inače, jedan od najpoznatijih hrvatskih chefova gotovo svakodnevno na svom Facebook profilu objavljuje statuse u kojima otkriva stanje na terenu. U oči mu je upala jučerašnja izjava šefa Crvenog križa pa je na nju odlučio odgovoriti:

“Gospodin Robert Markt, odgovorna osoba Crvenog križa, jučer je izjavio da smo mi ugostitelji volonteri te organizacije. Zakonski, Crveni križ trebao bi koordinirati sve udruge na terenu, ali je daleko od toga. Paradoks je veći tim sto mi hranimo Crveni križ. Mi. Ja sam do sad mislio da je njihov posao hraniti. Ja još nisam vidio tko će preuzeti naš posao. Zbilja ne želim umanjiti ničiji angažman, ljudi u crvenim jaknama na terenu su brutalna ekipa. Ali mi nemamo veze s njima. Mi hranimo s njima ili bez njih. Ako smo njihovi volonteri, zašto nam od prvog dana na raspolaganju nije njihova logistika, nego smo tek nedavno došli do robnih zaliha, a već danima žicamo preko svojih veza. Ne pripisujte si zasluge. Nije u redu”.

Gospodin Robert Markt, odgovorna osoba Crvenog kriza, jucer je izjavio da smo mi ugostitelji volonteri te organizacije….

Objavljuje Mate JankovićPetak, 8. siječnja 2021.

Podsjetimo, Robert Markt, izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa, u Dnevniku N1 televizije govorio je o stanju na petrinjskom području. Tom je prilikom istaknuo da su privatni ugostitelji koji trenutno kuhaju tople obroke, volonteri Crvenog križa.

“HCK zajedno s njima radi na nabavljanju hrane i svih onih potrebnih stvari. Nije stvar crno-bijela, Crveni križ je bio jako važan i omogućio da se već prvog dana pripreme obroci”, kazao je Markt.

Komentari

loading...