Mesni jelovnik bio je pun pogodak u splitskom tjednu i mladi mesar Ante prešao je u vodstvo!

Foto: RTL

U ‘Večeri za 5 na selu’ danas se društvo okupilo u Kaštel Gomilici, gdje ih je ugostio mesar Ante, koji je već tri dana bio nezadovoljan morskim jelovnicima tako da su danas kandidati svi očekivali mesna jela. Ante je pripremio jelovnik koji se sastojao od predjela naziva ‘Dalmatinski Slavonac’, glavnog jela ‘Kaštelanski trubaduri’ i deserta ‘Ludi Talijan’.

Nakon tri dana ribe gosti su jedva dočekali meso tako da se mesna plata svima svidjela, kao i pašteta od tune koju je napravio posebno za goste, glavno jelo isto je dobro prošlo, a desert je svima bio vrhunski pa je Ante dobio čak 39 bodova i prestigao Nediljka.

Foto: RTL

Gosti su došli dobro raspoloženi i Darija je domaćinu donijela svježu ribu. „Meni je on poklonio kobasicu, a ja njemu mol, interna zafrkancija“, rekla je umjetnica. Ante ih je potom ponudio rakijom od rogača, lozom i šljivovicom sa 70 posto alkohola. „Aperitiv je bio super. Probao sam rakiju, skoro me nije ubila, ali dobro je“, rekao je Nediljko za šljivovicu, a i Dariji se svidjela rakija od rogača.

Večera je počela mesno-ribljom kombinacijom, a svi su pohvalili Antu što je uz mesnu platu napravio i paštetu od tune. „Plata je bila odlična i kombinacija s domaćim kruhom – pun pogodak“, rekao je David, a i ostalim je kandidatima sve bilo ukusno.

Foto: RTL

Za glavno jelo domaćin je poslužio gulaš od goveđe dijafragme i jedva je čekao da gosti probaju i kažu mu mišljenje. „Odličan izbor mesa, kombinacija s tjesteninom, lijepo začinjeno“, rekao je David i dodao da je njemu top dok je Darija komentirala: „Bio je dobar umak, ali ja bih ga još kuhala.“ Nediljko je mislio da će Ante odabrati neku drugu vrstu mesa jer ipak radi kao mesar, no nije mu to zamjerio i sve mu je bilo dobro.

Tiramisu je bio poslužen za desert. „Bio je vrh! Volim tiramisu, a kod svakog je kolača najbitnije da nije jako sladak – da ima puno šećera, ne bi osjetio piškote, mascarpone, kavu…“, rekla je Darija, a Lucija dodala: „Bio mi je stvarno ukusan, nedovoljno sladak kakav i treba biti zbog te gorčine koju daje kava.“

Klapa Sv. Jeronim sve je razveselila nakon večere, a potom je uslijedilo ocjenjivanje. Ante je dobio čak tri desetke – Luciji, Nediljku i Davidu sve je bilo super, a Darija je dala ocjenu devet uz objašnjenje: „Bilo je odlično kao i kod Nediljka, možete shvatiti da je devetka za mene deset!“

Sa 39 bodova Ante je prešao u vodstvo, a može li Lucija sutra dobiti četiri desetke – ne propustite pogledati sutra od 20.15 sati na RTL-u u novoj epizodi ‘Večere za 5 na selu’.


Komentari