‘MENOPAUZA JE SASTAVNI DIO ŽIVOTA’! Tončica Čeljuska otvorila dušu: ‘Pijem hormonsku terapiju, nisam se debljala’

Foto: Pixsell/Instagram

Urednica i voditeljica HRT-ove emisije “U svom filmu”, Tončica Čeljuska, otkrila je na koji se način suočila s jednim od najstresnijih razdoblja života svake žene – menopauzom. Naime, Tončica je već nekoliko godina u menopauzi i iako smatra da je to tabu tema, kaže da svaka žena mora biti sretna kada zakorači u taj dio života.

“Ne možeš živjeti, a da ne to ne prođeš. Kao što je period puberteta, kao što je mjesečnica tijekom reproduktivnog razvoja, tako je i menopauza”, rekla je Tončica dodajući da je ona tip osobe koja se voli informirati o svemu, pa se prije ulaska u menopauzu konzultirala sa svojom ginekologicom koja joj je preporučila hormonsku terapiju uz koju se, kako kaže Tončica, osjeća odlično.

View this post on Instagram

A post shared by Toncica Celjuska (@toncicaceljuska)

“Godinama koristim nadomjesne hormone, nemam nikakvih negativnih nuspojava. Niti sam se debljala, niti sam se loše osjećala. Ništa posebno. Naprosto mi je to olakšalo i živim najnormalnije. U međuvremenu radim na sebi, počela sam se baviti sportom što je jako bitno za žene u menopauzi”, objašnjava Tončica za Gloriju ističući činjenicu da je ovoga ožujka, u 53. godini, krenula na boks kako bi spoznala samu sebe i svoje funkcioniranje.

“Sa 25, 30 godina još se možeš provući na svježinu i energiju koju imaš u sebi. Kasnije je to sve malo teže, ali ako u svoj život inkorporiraš i sport i rad na sebi, povećanje svoje svjesnosti o životu i o svemu što se oko tebe događa, o samoj sebi – mislim da menopauza može biti vrlo lijepo i ugodno razdoblje u životu žene”, kaže Tončica.

S obzirom na to da su njezine kćeri još u 20-ima, Tončica ističe da su im teme o menopauzi još daleke, ali kaže da bi im njen život mogao biti primjer da tabu teme ne postoje.

“Imale su mene kao mamu koja se nije žalila na valunge, niti je odbijala poslove zato što je ona u određenim godinama, u menopauzi”, zaključuje.

Komentari