Mate oduševio goste sjajnom večerom, s jučerašnjim domaćinom Zoranom trenutačno dijeli prvo mjesto

Foto: RTL

U današnjoj epizodi ‘Večere za 5 na selu’ domaćin Mate na Grobniku je dočekao goste i za njih pripremio predjelo naziva ‘Domaće delicije’, glavno jelo ‘Ćaćin komin’ i desert ‘Smokvin list’.

Predjelo je svima bilo odlično, peka se također svidjela svima, a desert je baš oduševio goste i Mate je naposljetku dobio tri desetke i osmicu te sada s jučerašnjim domaćinom Zoranom dijeli prvo mjesto!

Foto: RTL

Mate je ostavio dobar dojam na goste i svi su se veselili njegovoj večeri, a i tome što će ponovno jesti teletinu. Nakon aperitiva koji se svima svidio počeli su s predjelom – punjenim šampinjonima uz domaće nareske i sir. “Šampinjoni su bili odlični – lijepo začinjeni i baš su mi odgovarali”, rekao je Arno, a i Zoranu je sve bilo fino. “Najviše su mi se svidjele domaće kobasice”, rekla je Olivera, a Jerko zaključio: “Okus predjela je čista desetka, sve na svom mjestu.”

Foto: RTL

Za glavno jelo domaćin je poslužio teletinu pečenu u krušnoj peći uz krumpire i povrće spravljene pod pekom. “Možda mi je malo meso ostalo tvrdo, a ostalo je u redu”, rekao je Zoran koji je isto pravio peku, a Jerko je također komentirao kako mu je bolja bila peka kod jučerašnjeg domaćina. “Meni je bila jako dobra, u rangu onoga što je Zoki napravio”, rekao je Arno, a Olivera je rekla da se ne može odlučiti koja joj je bila bolja jer su obje bile ukusne.

Foto: RTL

Cheesecake od smokve domaćin je poslužio za kraj večere. “U desertu su mi se najviše svidjele domaće smokve i med”, rekla je Olivera, a Jerko je tražio još zato što mu je bio savršen. Zoranu se također jako svidio desert, a Arno je zaključio: “Baš mi je odgovarala ta kombinacija sira, džema od smokava i med sa strane…”

Foto: RTL

Poslije ukusne večere svi su se opustili uz pjesmu, a i Jerko je zapjevao jer inače pjeva u klapi. Za Matinu večeru Olivera, Arno i Jerko dali su desetke jer ih je sve oduševilo – i hrana i druženje, a Zoran je dao ocjenu osam zato što mu je predjelo bilo jednostavno.

Sutra kuha Arno, a hoće li im pokazati neke delicije koje je pripremao u ‘Tri, dva, jedan – kuhaj!’ – ne propustite pogledati u novoj epizodi  ‘Večere za 5 na selu’ od 20.15 sati na RTL-u.

Komentari