Martina Tomčić bijesna: ‘Pun mi je kufer korone! Ne mogu više šutjeti!’

Tomčić tvrdi da je dijete političara i da komentiranje politike ima dodatnu težinu (Foto: Bojan Zibar)

Naša operna pjevačica poznata po tome što je bila članica žirija u showu ‘Supertalent’, Martina Tomčić, na svom se Instagram profilu raspisala o mjerama uvedeni u svrhu suzbijanja epidemije koronavirusa.

Posebno ju je revoltiralo stanje u bolnicama, te odnos prema djeci i njihovim roditejlima te rodiljama.

“Ovih dana mi je teško biti žena koja šuti i hoda pognute glave! Ne činim to niti inače, ali neke teme ipak zaobilazim u širokom luku. Kao i svima, pun mi je kufer korone!Zapravo ne toliko samog virusa, ali dvostrukih mjerila i pravila”, započela je Tomćič.

Kaže da ju je prvo pogodila vijest o tome da je roditeljima dopušteno posjetiti svoju bolesnu djecu na samo 15 minuta, no onda ju je posebno revoltirala informacija da suprug njene trudne prijateljice ne smije prisustvovati porodu.

“Lista stvari koje su unatoč koroni dozvoljene je podugačka iako moj mozak ne pronalazi logično objašnjenje kako je to moguće, a gore navedeno nije…”, kaže pjevačica.

Tomčić dodaje da je tužna i potersena zbog svakog “uplakanog i prestrašenog djeteta ostavljenog i prepuštenog samom sebi u hladnom bolničkom okruženju; zbog svake mame i svakog tate koji su nasilno razdvojeni u najsvetijem trenutku rađanja života.”

Kaže i da osjeća grižnju savjesti jer je imala sreće što ona nije morala proživljavati tako teške trenutke. Pjevačica smatra kako je uloga tate pri porodu jedinstvena i nezamjenjiva.

“POROD NIJE MONODRAMA majke! Porod je prirodan završetak savršeno izrežiranog ljubavnog dueta koji naprosto ne smije i ne može putem izgubiti jednog protagonistu!
Drugo dijete rodila sam planirano kod kuće. Suprug je bio samnom i pratio me kroz završni zanos našeg zajedničkog plesa ❤️ Bila sam javno prozivana zbog ovog čina, izgubila sam i neke prijatelje zbog ove intimne odluke (!?!), ali nisam do današnjeg dana imala potrebu opravdavati se ili braniti! I NEĆU!!!”, otkrila je Tomčić i zaključila kako se žene često tjera da šute o takvim stvarima, ali da ona šutjeti više ne može.

 

View this post on Instagram

 

Ovih dana mi je teško biti žena koja šuti i hoda pognute glave! Ne činim to niti inače, ali neke teme ipak zaobilazim u širokom luku. Kao i svima, pun mi je kufer korone!Zapravo ne toliko samog virusa, ali dvostrukih mjerila i pravila ? Prvo roditeljima ograniče boravak s bolesnim djetetom u bolnici na 15min (WTF?!?!), a sad mi frendica u zadnjim danima trudnoće rida na telefon, jer otac djeteta NE SMIJE biti prisutan na porodu!!!! Lista stvari koje su unatoč koroni dozvoljene je podugačka iako moj mozak ne pronalazi logično objašnjenje kako je to moguće, a gore navedeno nije… Danas sam upoznala jako inspirativnu Libresse kampanju #priceiznutra i osjetila potrebu istresti vam dušu. Uznemirena sam i tužna zbog svakog uplakanog i prestrašenog djeteta ostavljenog i prepuštenog samom sebi u hladnom bolničkom okruženju; zbog svake mame i svakog tate koji su nasilno razdvojeni u najsvetijem trenutku rađanja života. Osjećam grižnju savijesti, jer pukom srećom nisam morala proživljavati ovako teške trenutke. Voljela bih i frendici i svim trudnicama s velikim osmjehom na licu pričati o svojim porodima, jer o porodima se priča upravo na takav način!!! A to danas ne mogu….? Na prvi porod odlučila sam otići u Petrovu i sa suprugom zajedno zaželjeti dobrodošlicu našem djetetu. Koja je uloga tate na bolničkom porodu? Nemjerljiva i neusporediva s bilo čime!! Mama i tata imaju dvije potpuno različite, ali ravnopravne uloge na porodu. POROD NIJE MONODRAMA majke! Porod je prirodan završetak savršeno izrežiranog ljubavnog dueta koji naprosto ne smije i ne može putem izgubiti jednog protagonistu! Drugo dijete rodila sam planirano kod kuće. Suprug je bio samnom i pratio me kroz završni zanos našeg zajedničkog plesa ❤️ Bila sam javno prozivana zbog ovog čina, izgubila sam i neke prijatelje zbog ove intimne odluke (!?!), ali nisam do današnjeg dana imala potrebu opravdavati se ili braniti! I NEĆU!!! Moje tijelo, moj odabir, moj život ❤️ Žene zajedno su doista moćna gomilica koja može preokrenuti, a ako treba i zaustaviti svijet! Želim čuti Vaše ženske priče i biti zajedno s Vama <3 #priceiznutra https://www.libresse.hr/nas-svijet/zasto-se-nasepriceiznutra-trebaju-cuti/

A post shared by Martina Tomčić (@martina.tomcic) on

ISPOVIJEST ZAGREBAČKE RODILJE: ‘Doktorica je bila gruba, odrješita i bezobrazna’


Komentari