Mario Lipovšek Battifiaca prvi put progovorio o problemima s albinizmom: ‘Zvali su me jogurt, snješko…’

Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

Riječki voditelj i glazbenik Mario Lipovšek Battifiaca, koji trenutno žari i pali u HRT-ovom showu ‘Zvijezde pjevaju’, prvi je put progovorio o problemima s albinizmom, rijetkim genetskim poremećajem pigmentacije koji donosi i velike probleme s vidom.

U velikom intervjuu za Gloriju, Battifiaca je kazao kako je albinizam vjerojatno naslijedio od prabakine bake, koja je nosila maramu preko očiju jer joj je smetalo svjetlo.

“Albinizam ni danas nisam prihvatio u potpunosti. Primjećujem to u malim svakodnevnim situacijama, kada vidim komentar na društvenim mrežama “Tko je ovu bijelu gorilu pustio na televiziju?” Obećao sam si da ih više neću čitati jer mi pokvare dan. Zbog takvih situacija izbjegavam i masovna okupljanja”, rekao je Mario pa je nastavio.

“Zvali su me jogurt, snješko…, na to sam se s vremenom navikao. Silno sam želio igrati nogomet, ali me nitko nije želio u ekipi jer zbog slabovidnosti loptu vidim tek kada mi je ispred glave. To su trenuci koji bole.”

Šale su obrambeni mehanizam

Battfiaca se osvrnuo i na humor na vlastiti račun, kojemu često pribjegava.

“Šale na vlastiti račun oko mog izgleda dio su obrambenog mehanizma. Imam tendenciju zbog psihičkog zdravlja stvari okretati na valcer”, istaknuo je.

Battifiaca je otkrio kako mu je u posljednje vrijeme glazbena karijera pala u drugi plan, ali glumačka je velikom uzletu.

“Glazbena karijera pala je u drugi plan. Na MIK-u sam sedam puta osvojio drugo mjesto i kada sam napokon 2008. pobijedio, odlučio sam da više neću ondje nastupati. Primio sam se voditeljske palice i katkad gostujem na festivalima. Prošle godine sam ipak otišao na MIK, dobio dvije nagrade za pjesmu “Jedan mesopust”. Obožavam pjevati tužne balade poput ove. Gluma je ljubav neostvarena do kraja. Ponosan sam na glavnu ulogu u glazbenoj komediji “Dodaj jedno mjesto za stolom” u riječkom HNK, ali i na onu u mjuziklu “Sušak, Sušak”. Trenutno s kolegicom Irenom Grdinić radim gostujuću predstavu “Casablanca”. Riječ je o duhovitoj priči bračnog para koju je publika odlično prihvatila. U svibnju putujemo u New York, gdje su zasad rasprodane tri predstave”, kazao je popularni voditelj.

Komentari