Marijana Batinić ne skriva emocije: ‘Savjest nas vraća u Klaićevu – i neka je tako’

foto: Instagram

Ovih dana Hrvatsku je potresla vijest – preminula je dvoipolgodišnja djevojčica koja je zadnjeg dana ožujka hitno hospitalizirana zbog teških ozljeda koje joj je nanijela majka. Tužan slučaj “podigao je prašinu”, izazvao lavinu reakcija, a rijetko koga je ostavio ravnodušnim. U vezi svega ovih dana oglasili su se brojni domaći celebrityji, a jedna od njih je i domaća voditeljica Marijana Batinić.

‘Koliko god skrenuli misli, savjest nam ne da, savjest nas vraća u Klaićevu gdje je ovaj anđeo izgubio bitku – i neka je tako. Ne možemo, ne smijemo opet okrenuti glavu. Svi ovu djevojčicu moramo nositi na duši, svi smo krivi što smo žmirili i mirili se sa sustavom’, započela je voditeljica na Instagram profilu, uz fotografiju plišanih medvjedića te natpis “Čuvali te svi dobri anđeli. Počivaj u miru anđele mali”.

Naime, ovih se dana brojni stanovnici metropole ispred Klaićeve bolnice opraštaju od tragično preminule djevojčice, ostavljajući tamo emotivne poruke te plišane medvjediće.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marijana Batinic (@marijanabatinic)

“Toliko divnih ljudi je moglo zaštiti ovu djevojčicu, pružiti joj bezbrižno djetinjstvo, toliko ih želi posvojiti i pružiti dom nezbrinutoj djeci, a u ovoj s******j zemlji ne mogu ništa unatoč borbi koju godinama vode”, nastavila je Marijana koja je i sama majka dviju djevojčica, petogodišnje Ene i malene Roze koja je na svijet stigla u rujnu prošle godine.

“Osobno znam mnoge koji su to pokušavali, ali nisu uspjeli, sama sam snimala neke TV priloge po dječjim domovima, raspitivala se kako je moguće da ta djeca nemaju topli dom, a toliko posvojitelja čeka da im pruži zaštitu i ljubav… I u tim trenucima mislila da nikad neću zaboraviti okice koje čeznu za pažnjom, a opet sam napravila ono što radi većina nas – jedno veliko ništa”, napisala je.

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

“Nadam se da neće sve ostati na objavama po društvenim mrežama, i da će se konačno mijenjati Obiteljski zakon i omogućiti sretno i ljubavlju ispunjeno djetinjstvo”, zaključila je Marijana.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marijana Batinic (@marijanabatinic)

Podsjetimo, djevojčica koja je primljena u Klaićevu bolnicu preminula je u nedjelju. Ozljede su bile teške, a bilo ih je po glavi i cijelom tijelu. Roditelji djevojčice su u istražnom zatvoru, a djelomično su priznali počinjenje kaznenog djela kršenja prava djeteta.

Instagram/screenshot


Komentari