Marija pripremila večeru kao iz restorana, zaslužila visoke ocjene, a tražili su se i recepti: ‘Sve je bilo vrhunski i za čistu desetku!’

Foto: RTL

U ponedjeljak navečer u showu ‘Večera za 5 na selu’ domaćica je bila umirovljena kuharica Marija Rešetar iz Dubrave Samoborske, a svojim je jelima itekako oduševila protukandidate.

Prva večera u Samoboru i okolici protekla je u ugodnom druženju, opuštenoj atmosferi i okusima za pamćenje koje je svojim gostima priuštila prva ovotjedna domaćica Marija. Njezin vedar duh natjecatelji su primijetili već na samom dočeku, a onda im je Marija ponudila povrtni rižoto za predjelo.

Foto: RTL

„Obožavam jesti rižoto, ali taj rižoto je bio fantastičan, super, kremozan…“ krenuo je nabrajati Mario kojeg je izgled, ali i okus predjela oduševio, baš kao i sve za stolom. „Ovo je jedan od najboljih rižota koje sam jela i morat ću zamoliti Mariju da mi da recept“, pohvalila je Ljiljana.

Za glavno jelo domaćica je poslužila punjeni i pohani svinjski lungić s domaćim njokima i umakom od hrena, što je svima izgledalo jako primamljivo, osim vegetarijanki Ani koja je odlučila pojesti samo njoke sa salatom. „Ovo jako lijepo izgleda, šteta je početi jesti“, komentirala je Darinka pa nastavila: „No ako je pohana svinjetina, onda ne volim da se unutra stavi kobasica, volim jednostavne okuse.“

Za desert je Marija ponudila čokoladni muffin sa sladoledom te sorbet od limuna i tako je u potpunosti zaokružila svoju večeru koja je izgledala kao iz restorana. „Desert mi je bio fenomenalan, Marija si je dala jako puno posla…“ kazala je Ljiljana koju je prva ovotjedna večera ugodno iznenadila. A kako nijedna ‘Večera za 5 na selu’ nije prošla bez iznenađenja, tako je i ova Marijina završila uz tradicionalnu pjesmu koju je izvodila njezina udruga Etno Fletno.

Foto: RTL

Na ocjenjivanju su se mogle čuti same pohvale, a okretale su se i visoke ocjene. „Sve mi je bilo vrhunski i za čistu desetku“, rekla je Ljiljana koja je Mariju ocijenila desetkom, baš kao i Mario te Ana: „Večera je bila izvrsna, domaćica je bila jako ugodna i najela sam se iako sam vegetarijanka.“ Jedino joj je Darinka dala devetku jer joj desert nije bio za čistu desetku. Tako je domaćica osvojila 39 bodova, što se svakako biti teško nadmašiti.

Danas kuha najmlađi i jedini kandidat u samoborskoj ekipi Mario, kako će proći njegova večera – pogledajte u utorak u 20.15 sati na RTL-u!


Komentari