Manolić slavi 101. rođendan: ‘Proslava ne dolazi u obzir. Živimo u situaciji totalne prisile’

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Bivši predsjednik Vlade Republike Hrvatske, Josip Manolić, danas slavi 101. rođendan. No s proteklom godinom nije zadovoljan.

“Puno toga želim, ali ništa neću ostvariti. Naime, pandemija je postala premoćna i utječe na svaki segment društva. Živimo godinu dana u izvanrednom stanju i ne vidi se kraja”, rekao je Manolić za 24sata.

Smatra kako je jedini način da se Covidu-19 stane na kraj cijepljenje. No Manolić se još nije cijepio.

“Čekam strpljivo svoj red, no naravno da ću se cijepiti. Pandemija je zahvatila društvene procese i ona je postala snažna sila koja vlada društvom”, ispričao je.

Pandemija koronairusa zavladala je svijetom, a bivši predsjednik Vlade Republike Hrvatske ove će godine preskočiti slavlje.

“Nikakve proslave niti išta što donosi veselje ove godine ne dolazi u obzir. Živimo u situaciji totalne prisile i tome se moramo prilagoditi”, rekao je za 24sata.

No ipak se uspio opustiti prije rođendana. Manolić je u kafiću na terasi s prijateljem popio kavu na Britancu. A komentirao je i predstojeće lokalne izbore.

“Bandić je potekao iz socijaldemokrata iako je poslije izašao, od tuda je krenuo i u periodu u kojem je vladao stvorio je poseban način upravljanja gradom. Ne vjerujem da će nasljednik nastaviti raditi kao on. A sljedeći gradonačelnik će isto biti iz redova socijaldemokrata”, ispričao je Manolić.


Komentari