MAKEDONSKI SLAVUJ: Njegovog božanstvenog glasa sjećat ćemo se zauvijek

Facebook

Svijet je prije 10 godina izgubio iznimna čovjeka.

Ovo je dana kada se obožavatelji i prijatelji diljem regije i šire prisjećaju svog najomiljenijeg pjevača, princa Balkana, makedonskog slavuja. Ovim riječima mnogi su nazivali glazbenu zvijezdu Tošu Proeskog, koji bi, da je živ, danas slavio svoj 36. rođendan!

Toše Proeski prerano nas je napustio sa svega 26 godina, ali je iza sebe ostavio iznimno bogatu glazbenu riznicu, a u regiji nema kolege glazbenika koji za Tošu nema samo riječi hvale.

Veliki čovjek i humanist tek je mali dio svega onoga što je Toše bio za života. Mladića koji je osvajao prekrasnim osmijehom, prije svega krasila je skromnost, a uvijek je isticao da je ljubav ono što treba pokretati ljude.

https://www.youtube.com/watch?v=Z2zsM_14QY0

Njegove riječi ˝Ne želim da mi skidate kapu, samo želim da se ponosite mnome˝ i danas žive u svima onima koji su poznavali ovog velikog čovjeka, ali i onima koji nisu imali tu priliku.

Iako je za njegove obožavatelje vrijeme stalo 2007. godine, Toše Proeski i dalje živi kroz svoju bogatu glazbenu baštinu, kroz svoje pjesme. Tako je i danas, devet godina kasnije kada se fanovi prisjećaju makedonskog slavuja.

Sretan rođendan, Anđele.


Komentari