ZABRINUTA MAJKA: ‘Čokoladna jaja se ne smiju davati djeci mlađoj od četiri godine!’

Pixabay

Svake godine se u vrijeme prije Uskrsa u trgovine vraćaju dječji favoriti, čokoladna jaja. Jedna majka iz Amerike u ovoj slastici vidi opasan problem, prenos Index.hr.

“Mnogi roditelji su svjesni da su bobice grožđa opasne pa ga režu na pola. Mnogi roditelji ne vide da su jednako opasna čokoladna jaja i da se ne smiju davati djeci mlađoj od četiri godine”, napisala je i pojasnila da su ovi slatkiši oblikovani tako da vrlo lako mogu zapeti u grlu djeteta i uzrokovati gušenje.

Objava potječe zapravo iz 2017. godine, ali budući da se uskršnji praznici približavaju ponovno se dijeli društvenim mrežama.

Iako napisano mnogi smatraju ekstremnim, Nacionalna zdravstvena služba Velike Britanije upozorila je da bolnice godišnje bilježe 40 tisuća slučajeva gušenja djece mlađe od pet godina, navodi Index.hr.

“Hrana je uobičajen uzrok gušenja beba i male djece. Mala djeca ne bi smjela u usta stavljati predmete kojima se mogu ugušiti. Kada vaše dijete počne jesti krutu hranu, režite je na manje komade. Bebe se mogu ugušiti nečim malim poput bobice grožđa, a opasnost vreba i od kockica želea. Ne dajte djeci potencijalno opasne slatkiše ili orašaste plodove”, upozorili su.

Screenshot/Facebook


Komentari