Maca za potenciju! Pogledajte čudesne moći ove biljke koja pomaže i ženama i muškarcima na bezbroj načina!

Ilustracija

Peruanska maca (Lepidium meyenii) vrlo je popularna i često se smatra “ženskom” biljkom. Međutim, ona donosi brojne zdravstvene benefite i za muškarce. Uz esencijalne nutrijente, korijen mace sadrži cijeli spektar različitih korisnih fitonutrijenata i glukozinolate čija su adaptogena svojstva proučena i potvrđena.

Peruanska maca ima širok spektar djelovanja, u žena uspješno uklanja PMS, regulira menstrualne cikluse, neplodnost, endometriozu i policistične jajnike. Prevenira pojavu prijevremene menopauze uzrokovane stresnim načinom života i lošom prehranom.

Kod muškaraca je najbolji prirodni preparat za potenciju, plodnost, povećanje mišićne mase i izdržljivost u bavljenju sportom. U kasnijim godinama postaje prvi izbor za uvećanu prostatu koja muči gotovo svakog drugog muškarca.

Peruanska maca je adaptogen, što znači da adaptira tijelo i psihu na većinu vanjskih i unutarnjih faktora koji izazivaju niz zdravstvenih stanja. Ne samo da pomaže u borbi protiv dugoročne izloženosti stresu, nego djeluje i kao tonik, stimulirajući imunosni sustav i poboljšavajući dobar osjećaj u tijelu.

Ona balansira hormone i njeguje cijeli endokrini sustav. Podiže nivo energije, ali tako da ne utječe na štitnu žlijezdu kao kava ili čaj. Koji god da je primarni razlog uzimanja mace, bitno se primjećuje poboljšanje fokusa, koncentracije i memorije.

Povoljan utjecaj mace na zdravlje ovisi o njezinoj kvaliteti, količini koja se konzumira i individualnom stanju organizma. U EU se Maca tretira kao dodatak prehrani i preporuka je uzimati 5 g praha dnevno. U Americi, u Peruu, maca se smatra hranom pa su i preporučene doze veće.

Bilo da se konzumira 5 g dnevno ili više, pozitivni učinci na tijelo su neupitni. Ako se konzumira u većim dozama kao u Americi i Peruu, onda se, osim fitonutrijenata, organizmu osigurava cijeli niz vitamina i minerala – Ca, Mg, P, K, S, Fe, Zn, I, Cu, Se, Mn kao i vitamini B1, B2, C i E, nekih u mnogostruko većim količinama u odnosu na drugo povrće.


Komentari