Lupino kod Šprajca agitirao za Plenkovića, prosvjed nazvao kolonom vještica: Osmero sam vidio kako umiru

Foto: RTL

Gost RTL Direkta bio je poznati svjetski fotograf, kipar, slikar, umjetnik Stefan Lupino koji je nedavno izašao iz bolnice Dubrava gdje je čak devet dana bio na kisiku.

Ispričao je kakvo je stanje u bolnicama. ‘Sestre uopće nisu toliko zaštićene kao što se vidi na kamerama, imaju maske, rukavice, doktori imaju malo više, ali to je zbilja strašno. Devet dana sam bio s tim ljudima, najmanje osmero njih sam vidio kako su umrli’, ispričao je.

Kaže kako je najteže biti stalno budan: ‘Uvijek svjetla, čuješ neke jauke, čuješ neko stenjanje, baš ima ljudi koji su jako teški bolesnici. Kad sam došao, kad sam vidio… Neki čak odbijaju hranu, jadne sestre se muče, onda ja poslije, kad sam vidio kako odbija, jednog Štefa sam čak i nahranio, ja mislim da mu je to bio zadnji obrok jer su mu drugi dan dali tubu i preminuo je’.

Posebno je pohvalio bolničko osoblje koje se odlično nosi s alarmantnom situacijom. ‘Bili su požrtvovni, pogotovo u Dubravi, jako su me dojmili i svojom požrtvovnošću i kako se bore’, dodao je i istakao kako smatra da je zagrebački prosvjed protiv COVID potvrda nešto strašno, ali da ga je nadbiskup Uzinić koji je dao intervju za RTL Direkt, dojmio: ‘On je meni kao neki uzor. Kad njega čujem uvijek kaže nešto što je na mjestu’.

Kaže kako je prosvjed kao neka kolona na vještice: ‘Kad vidim te populističke stranke, , neću ih imenovati, ali zbilja žalosno. Naša Vlada i Plenković se trude i moramo biti sretni i da ih imamo u ovakvim uvjetima’.

 


Komentari