‘LJUDI, KUPITE DETEKTOR!’ Idu Prester prestrašilo iskustvo Nikoline Pišek

Foto: Ida Prester Instagram

Glazbenicu Idu Prester (42) potreslo je trovanje ugljičnim monoksidom koje je doživjela Nikolina Pišek Ristović (48). Ida se oglasila na Facebooku i pratitelje upozorila da nabave detektore za plin.

“Jako me potresla ova priča. Nikolina mi je prijateljica, al i da nije.. spašen život nje i male curice pukom slučajnošću. Jučer smo nabavili taj detektor za CO (naravno da ga nisam imala), a danas ga je dida Mladen zakucao na pločice. Alarm se pali čim kreće belaj. Prošli mjesec je osmero mladih poginulo na identičan način. Znam da ni većina vas nema taj detektor. Nek vas ovo osvijesti – kupite ga odmah!! Jeftino, malo, uklapa se u svaki prostor. Uz najbolje želje svima”, napisala je Ida.

Foto: Ida Prester Facebook

Nikolina Pišek objavila je nekoliko fotografija iz bolnice kako bi osvijestila ljude o opasnosti koju predstavlja ugljični monoksid i potaknula ih da nabave detektore.

“Samo zbog intuicije mog muža preživjele smo trovanje ugljičnim monoksidom. Una je bila lakše otrovana od mene zbog razlike u visini, iz istog razloga su živi moji psi jer žive i dišu na 30ak centimetara visine. Zato vas molim da ignorirate moje neznanje i nebrigu i sve što mi možete pripisati.
Kao i ja mnogima od vas, jer ZNAM da nemate svi detektore CO u stanu. Kupite ga odmah!
I apeliram na zakonodavna tijela da, pored svih besmislenih propisa uvedu i jedan spasonosni – obavezan detektor CO. Ostanite sigurni”, napisala je.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nikolina Pisek (@nikolina_pisek)


Komentari