LIPANJ POČINJEMO S ROĐENDANOM! Naš najbolji rukometaš Domagoj Duvnjak danas slavi svoj dan!

Domagoj Duvnjak (Foto: Peđa Milosavljević / CROPIX)

Hrvatski rukometni reprezentativac, kapetan naše reprezentacije i jedan od najboljih igrača svijeta, Domagoj Duvnjak, danas slavi 34. rođendan! Njemački klub THW Kiel za koji trenutno igra na svojem je Instagram profilu objavio fotografiju uz opis: “Lipanj počinjemo s rođendanom – Sretan 34. rođendan.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by THW Kiel (@thwhandball)

Domagoj je rođen 1. lipnja 1988. u Đakovu. Već od malih nogu Domagoj je pokazivao izniman talent. S 14 godina zaigrao je za kadetsku reprezentaciju, a u karijeri je igrao za RK Đakovo, RK Zagreb te njemačke klubove HSV i THW Kiel, za koji i danas nastupa. Osvojio je brojne nagrade i priznanja pa je više puta proglašen najboljim rukometašem svijeta, a poznat je i po ‘krađama’ lopti na natjecanjima. Dok je još bio dijete, njegov djed Marko obećao mu je dati 50 kuna za svaku loptu koju ‘ukrade’ protivnicima na utakmici pa mu zato to i dan danas dobro ide.

Izgleda da je rukomet u genima obitelji Duvnjak budući da je Domagojev otac bio rukometni trener, a tim su se sportom bavili i majka Ivanka i sestra Iva.

Domagoj je poznat i po jednom ritualu – ‘nošenju čarapa za sreću’. Naime, na svojim prvim prvenstvima i važnim natjecanjima uvijek je nosio iste neoprane čarape.

Ljubavni život kapetana

Svoj privatni život Domagoj drži daleko od očiju javnosti i ne voli se medijski eksponirati pa ga ne viđamo često sa suprugom Lucijom Žulj s kojom je u vezi još od srednje škole. Njihova ljubavna priča započela je u prvom razredu đakovačke gimnazije, a sjedili su zajedno u istoj klupi. Lucija nije odmah bila zainteresirana za njega, ali s vremenom ju je osvojio.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Domagoj Duvnjak (@domagojduvnjak88)

Kao srednjoškolac Domagoj se preselio u Zagreb kako bi mogao graditi rukometni put pa se neko vrijeme nije mogao viđati s Lucijom sve dok nije i ona stigla u Zagreb kako bi studirala socijalni rad. Domagoj je školu završio dopisno jer zbog obaveza nije stizao pohađati nastavu. Kasnije je primljen u njemački klub Hamburg pa je i Lucija krenula s njim i od tada žive u Njemačkoj.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Domagoj Duvnjak (@domagojduvnjak88)

Vjenčali su se u listopadu 2019. godine, a ceremonija je održana u tajnosti. Sina Šimu dobili su u svibnju 2020. godine.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Domagoj Duvnjak (@domagojduvnjak88)

 


Komentari