Pronašli smo najveće svjetske make-up trendove za jesen 2020! Koje biste od njih htjeli vidjeti na zagrebačkim ulicama?

Svaka nam sezona sprema nešto novo u pogledu mode i make up-a. Ljeto 2020 obilježili su jednodijelni kupaći kostimi, veliki povratak volana i puf rukava, predimenzionirane haljine i tenisice i mnogi drugi trendovi. U svijetu make-upa obrve su ponovo postale prirodnije, a na velika se vrata vratilo i sjajilo za usta.

Nova jesenska sezona također sprema neke svoje novitete, a oni su ovoga puta posebni zanimljivi. Poznati su se vizažisti poigrali bojama i formama, a vratili su i neke zaboravljene trendove. Sa svjetskih su nam modnih pista tako stigle olovke za oči, šarena sjenila, i zaigrane maskare.

Neobični su trendovi po običaju preplavili modne piste, a biti će izrazito zanimljivo gledati hoće li uspjeti zavladati i ulicama grada.

Masni slojevi olovke ili tuša

Olovka za oči možda će vas podsjetiti na neka druga vremena i navesti da pomislite kako je ovaj komad make-upa totalno out u 2020., no tu ćete se prevariti.

“Kada pomislite na olovku za oči, pomislite na sve povijesne periode. Prošlost, sadašnjost, budućnost – ono je sve!”, izjavila je  Pat McGrath, vizažistica koja je odgovorna za lookove Marc Jacobsovih modela koji su nosili ovogodišnju jesensku liniju.

I nije pogriješila jer su svi, od Stelle McCartney, do Valentina i Diora ove godine odlučili u svoje linije kombinirati upravo debele slojeve olovke oko očiju svojih modela.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gilbert Soliz (@gilbert_soliz) on

Šareni tuševi

Crni je tuš ove jeseni prošlost! Viđao se još jedino na nepopravljivim klasičarima i štovateljima svega što je vintage. Ove su sezone pistama vladali tuševi za oči u šerenim bojama, a dodatne ćete modne bodove skupiti ako ga kombinirate s bojama svojih modnih dodataka!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Adam Burrell (@adamburrell) on

Uljepšajte se kristalima i drugim svjetlucavim naljpnicama

Ok, ovaj će trend teško zaživjeti na jutarnjoj špici ili u trgovaškim centrima, no nema razloga da ga ne vidimo u večernjim izlascima. Kristali su najprije preuzeli Londonski tjedan mode. Vizažistica Isamaya Ffrench koristila ih je na liniji modne kuće Halpren po uzoru na naslovnicu Vougea iz 1968. godine. Trend se odmah popularizirao, a između ostalih, preuzeli su ga i Giambattista Valli, Marni i Ffrench.

 

View this post on Instagram

 

Backstage at the Autumn/Winter ‘20 show. #ErdemAW20 ? @jamstoker

A post shared by ERDEM (@erdem) on

Čupavo strukturirane obrve

Ovaj trend najviše duguje supermodelu Kai Gerber. Ove sezone obrve su ili čupave, ili visoko stukturirane.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ash K Holm (@ash_kholm) on

‘Mrljave’ usne

Prošlo je vrijeme usana iscrtanih preko njihovih prirodnih rubova. Najnoviji trend zapovijeda da se rubovi izblijede. Ove se sezone nose ‘mrljave usne’, to jest blagi make up koji blijedi od sredine prema rubovima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ZHALKO (@zhannamua) on

Tuš ‘izvan okvira’

Izgleda da je orvo pravilo kod tuša ove godine razmišljanje izvan okvira. U ovomm je trendu to shvaćeno prilično doslovno, pa su tako pistama zavladale crte tuševa nacrtane na gornjem dijelu kapaka. Bilo da je crn, ili u boji, tuš izvan okvira jedan je od pobjednika sezone.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by KATIE JANE HUGHES (@katiejanehughes) on


Komentari