NEOBIČAN I UPEČATLJIV! Ukras uz kojeg ni jedna žena neće proći neprimjetno!

Kroz povijest, nakit je bio statusni simbol koji je bio ograničen za mali krug ljudi. Često su komadi nakita bili dio obiteljskog nasljeđa te su se predavali iz generacije u generaciju i simbolički  su predstavljali kontinuitet i opstanak obiteljske loze i socijalnog statusa.

Oduvijek je nakit bio sastavni dio života, posebice žena, a danas je upravo ženski nakit jedan od najprodavanijih. U dobar komad nakita rado ćemo uložiti, ali se pritom i potruditi naći nešto uistinu posebno.

Modu i nakit veže jedna posebna veza. Činjenica da je naš izgled upotpunjen nakitom je neosporna. Koristimo ga svaki dan kako bismo upotpunili modnu kombinaciju ili kako bismo poslali određenu poruku. On je s nama kad idemo na posao, na kavu ili samo u običnu štetnju gradom.

Upravo kako bismo uljepšali i neke naizgled najobičnije trenutke u životu, potražili smo nakit koji se može svakodnevno nositi, koji će podići večernju toaletu, ali i biti poseban i vrijedan prenošenja na iduću generaciju, što je običaj koji se pomalo izgubio u moru bižuterije.

Možda ste već čuli za malu manufakturu u središtu Beča koja još od davne 1951. godine s najvećom pažnjom i posebnom ljubavlju izrađuje raskošan nakit od pečenog emajla ukrašen 24-karatnim zlatnim prahom.

Originalan, drugačiji i poseban, vrhunski spoj umjetnosti i modernog nakita, profinjenom estetikom i živopisnim motivima podiže cijelu modnu kombinaciju.

Ovaj nakit krase upečatljivi motivi inspirirani remek-djelima majstora slikarstva kao što su Monet, Klimt, Van Gogh, Gauguin, Hundertwasser i Mucha.

Da nije riječ o bilo kakvom komadu nakita, govori i njegov način izrade.

Drevni proces pečenja emajla iznimno je složen te podrazumijeva više od 80 pojedinačnih koraka od kojih je većina ručni rad, a posebno je kompleksan postupak ornamentiranja u kojem se svaki, i najsitniji detalj i motiv raskošnog dizajna dugotrajno osmišljava i vrlo precizno oslikava.

FREYWILLE tehnika emajliranja proizlazi iz tradicionalnog ručnog oslikavanja nakita iz 18. stoljeća, kada se svaka boja nanosila pojedinačno te posebno pekla na točno određenoj visokoj temperaturi.

Možda ste primijetili neobičan, gotovo omamljujući sjaj ovog nakita, to je ono što je i nama posebno zapelo za oko.

Osim što sa sobom nosi cijeli spektar boja, a opet je toliko jednostavan i odiše neodoljivom profinjenošću, ovaj nakit svojim sjajem može podići najobičniju modnu kombinaciju.

Bijela košulja i traperice uz ovu posebnu ogrlicu ne mogu proći nazapaženo, a ogrlica više nije samo ogrlica, nego modni dodatak koji će svi primijetiti.

Zamislite tek kako izgleda uz klasičnu crnu haljinicu koju svaka od nas ima u svom ormaru, a opet, zbog šarenog spektra boja, ni jedna boja cipela koju odaberete neće biti pogrešna!

Nakon iznimno zahtjevne i detaljne obrade ovog nakita, svaki pojedini komad emajla pažljivo se polira i završno precizno ručno oslikava pa ponovno još jednom peče. Konačno, gotove raskošno obojene dragocjene pločice emajla ručno se postavljaju između okvira nakita od 24- karatne pozlate, rodij-paladij prevlake ili 18-karatnog čistog zlata. Nakon stroge kontrole kvalitete izrade, malo umjetničko djelo spremno je za budućeg vlasnika – strastvenog ljubitelja nakita, kulture i umjetnosti.

Za dodatne informacije o FREYWILLE nakitu uputite se u Preradovićevu 2  u Zagrebu, a ako ne možete izdržati do odlaska u trgovinu, posjetite FREYWILLE online boutique na http://shop.freywille.com/hr/  ili  Facebook stranicu Freywille Zagreb!

Sadržaj donosimo u suradnji s FREYWILLE Zagreb u skladu s najvišim profesionalnim standardima.


Komentari