KAD SE ŽENE UDRUŽE, NEMA JAČE SILE! U ovoj priči prijateljstvo je potaknulo avanturu kojoj se danas svi dive!

Maja Pejčić i Jasminka Grbelja upoznale su se prije nepunih pet godina. Jasminka je tada bila nezaposlena samohrana majka, a Maja je baš u to vrijeme bila u potrazi za nekim tko će joj pomoći u izradi prirodne kozmetike.

Najfiniji sapun

Udružile su snage, uzele lonac, zamiješale kremu i krenule u avanturu života kojoj se danas svi dive! Zapravo, bila bi to kraća verzija ovog iznimnog uspjeha, da iza njega ne stoji nešto još veće – prijateljstvo. To prijateljstvo je jako bitno u ovoj priči.

Ne, nije ovo jedna od onih priča o poslovnom uzletu dviju žena, ovo je priča o životnom uzletu dviju predivnih samohranih majki koje su pokazale što sve mogu dvije žene, majke i prijateljice kad udruže snage, pronađu međusobno razumijevanje i kroz život krenu ne osvrčući se iza sebe!

Najfiniji sapun

Naime, u žaru borbe za komadić svojeg prostora u svijetu prirodne kozmetike, i Maja postaje samohrana majka, pa tako ove iznimne žene uz posao, skupa prolaze kroz odrastanje djece, s bebom i knjigom u krilu šalju mailove i razgovaraju s poslovnim partnerima.

U Majinoj kući napravile su laboratorij i  poslovni prostor, krenule s edukacijama, učenjem i borbom s birokracijom, sve u cilju stvaranja kvalitetne kozmetike pod brendom “Najfiniji sapuni”.

Najfiniji sapun

„Poduzetništvo je samo po sebi jedan ring. Dakle tu je za svakog tko odluči uči u njega, borba nešto na što se mora biti spreman. Ili grizeš do kraja ili bacaš rukavice i izlaziš van. Ruke smo držale uvijek u gardu, nije bilo opcije predaje. U poduzetništvu nije lako biti žena i još samohrana majka, ali mi to gledamo kao neku vrstu mentalnog benefita. Mi smo naučene na borbu, držimo sva četiri zida kuće, a uz nas tu su još i tri vrijedne gospođe. Naša politika rasta je – polako ali sigurno! Jer sve što je veliki uzlet i bum može se brzo i urušiti. Zato gradimo sistematizirano“, otkriva Maja Pejčić koja se iznimno ponosi s najfinijom deo kremom koju je osmislila zajedno s Jasminkom.

„Maja je oduvijek željela proizvod – dezodorans koji je funkcionalan, zdrav, bez štetnih sastojaka. Tu je krenulo istraživanje receptura, sastojaka, funkcije svake sirovine, način izrade. Svi naši prijatelji i obitelj su strpljivo isprobavali naše pokušaje. Laboratorij i deo krema je postala moja opsesija. Isprobala sam tisuću receptura i sastojaka, sve dok nisam došla do onog trena – TO JE TO! Dobiven je proizvod kod kojeg nema razdvajanja sastojaka! Bingo!“, objašnjava Jasminka Grbelja koja je skupa s Majom svoj „izum“ odlučila nazvati Najfinija deo krema.

Riječ je o proizvodu gdje je sjajan omjer sirovina i način izrade, pa tako njihova najfinija deo krema sadrži tek sodu bikarbonu, bazna ulja, čudotvorni čajevac i čarobna eterična ulja. Nakon što su osmislile recepturu, ove hrabre žene kreću s miješanjem u posebno konstruiranom loncu koji su same osmislile, a rado u šali ističu da bi na njih bio ponosan i profesor Baltazar koji bi sigurno rado probao njihovu kremu.

Maja i Jasminka uvijek naglašavaju kako je njihova misija spriječiti neugodan miris, jer brojni proizvodi sadrže antiperspirante koji sprječavaju znojenje i tako otežavaju tijelu da obnavlja prirodne funkcije – da se znoji. Začepljivanjem pora dolazi do reakcija žlijezda, znojenje postaje jače i neugodnije, stvaraju se bakterije, a svakako ne treba izostaviti niti to da su brojne studije kod karcinoma govorile o povezivanju s aluminijem koji se često nalazi u dezodoransima. Da bi proizvod bio dobar, nije loše da hrabrim mamama ponekad pomognu i njihovi klinci.

„Djeca su na prvom mjestu, ali bilo je situacija kada je gužva napravila svoje pa je moja kćer sjedila u uredu u kartonskoj kutiji koju smo oslikavali i vozili je po uredu. Jasminkin sin je tako znao kod nas pisati zadaću i pratiti nastavu. Laboratorij nikako nije mjesto za djecu, ali zato se oni rado mažu kremama. Malena princeza voli balzam za usne, dok mali pubertetlija voli mazati lice kremom od lavande. Oni za sada tek pokazuju koliko uživaju u maminim proizvodima, ali tko zna možda nam se i pridruže kada odrastu. Mi nemamo radno vrijeme. Mi funkcioniramo i vikendima i praznicima, ali sve je izvedivo kada to želite. Naša djeca uživaju jer mi uvijek imamo vremena za njih i oni su uvijek ispred posla koliko god da obaveza imamo“, objašnjava Maja koja osim najfinije deo kreme zapravo rado proizvodi i kozmetiku za druge.

„Osim naših najfinijih deo krema, stvorile smo mi i najfinije sapune, kreme za lice, pilinge, hidrolate, losione, maslace, balzame, gelove za tuširanje. Malo po malo stvorile smo cijelu paletu proizvoda s mediteranskim ugođajem. Imamo certificirana bazna i eterična ulja i ostale sastojke. Brinemo da je naša kozmetika stabilizirana po svim zadanim normama i da pruža sve najbolje iz prirode. Tu je puno ljubavi satkano u svakom proizvodu, a veliku pomoć nam pružaju i naše djelatnice i prijateljice Mira, Danijela i Denisa“, za kraj otkriva Jasminka te ističe i kako nikad ne koriste sastojke životinjskog podrijetla, parabene, umjetna bojila te nedozvoljene konzervanse.


Komentari