Istražili smo revolucionarnu IPL metodu otklanjanja dlačica laserom! Evo tko je ne može koristiti i zašto

Izvor: Screenshot YT

Svaka žena teži glatkoj i mekoj koži, a neželjene dlačice na licu i tijelu, vječito nam zadaju muke. Jeste li znali da žena u prosjeku tijekom svoga života potroši vrtoglavih 70 tisuća kuna na različite proizvode za depilaciju, od britvica, voska, krema, pinceta…

Iako je upravo britvica najbrže rješenje u borbi protiv dlačica, sve više žena je u potrazi za dugoročnim rješenjima. Nekada su to bio vosak i šećerna pasa, ali zbog fizičke boli koju uzrokuje ovaj tretman, žene su konačno dočekale rješenje koje bez boli uklanja neželjene dlačice zauvijek.

Revolucionarna IPL metoda već nekoliko godina, iznimno je popularna metoda uklanjanja dlačica u kozmetičkim salonima, a s obzirom na intenzivnu svakodnevicu žena, brojni brendovi lansirali su na tržište i u IPL uređaje koje možete koristiti u ugodnosti vašega doma.

Kako funkcionira IPL uređaj?

Riječ je o tehnologiji pulsirajućeg svjetla visokog intenziteta, sa svjetlosnim impulsima čijom primjenom na koži dlačica otpada te se sprječava njen ponovni rast. Što je dlačica tamnija, to se impulsi svjetlosti bolje apsorbiraju.

Mogu li IPL koristiti svi?

Ono što trebate znati jest da IPL nije prikladna za svakoga. Izuzetno svijetle, bijele, crvenkaste ili sivkaste dlačice imaju manje melanina i zbog toga teže upijaju svjetlosnu energiju, stoga IPL nije učinkovit za navedeni tip kože i boju dlačica.

Što očekivati?

Nakon prvog tretmana do ispadanja dlačica može proteći i do 1 do 2 tjedna, isto tako možete očekivati i rast nekih dlačica, koje nisu bile u fazi rasta kada ste koristi IPL. Već nakon dva do tri tretmana dolazi do vidno smanjenog rasta dlaka, a nakon četiri do pet tretmana značajno smanjenje gustoće dlačica na tretiranim područjima. Razmak između prvih pet tretmana treba biti dva tjedna, a nakon toga biste s tretmanom trebali nastaviti svaka četiri do osam tjedana, što zvuči puno bolje od depilacije svaki tjedan.

Priprema kože za tretman

Ako ste se sunčali, pričekajte minimalno dva tjedna prije upotrebe IPL uređaja. Isto tako, ako se planirate izlagati suncu, uređaj smijete koristiti dva dana ranije, nikako neposredno prije sunčanja. Ukoliko koristite kremu za samotamnjenje, pričekajte da umjetni ten nestane prije korištenja uređaja.

Prije tretmana dlačice uklonite depilacijom, bez stavljanja kreme za njegu. Nakon toga, možete započeti s tretmanom. Uređaj postavite pod kutom od 90 stupnjeva, te ga pritisnite na dio tijela koji želite tretirati. Nakon što uređaj zasvijetli zelenom bojom, tada možete nastaviti s tretmanom. Pripazite na duljinu tretmana na određenim područjima tijela, primjerice pazuha gdje su smješteni limfni čvorovi, te korekcija ne smije trajati dulje od jedne minute.

Prilagodite intenzitet svjetla vašem tipu kože

Iznimno je važno da intenzitet, odnosno jačinu bljeska prilagodite vašem tipu kože kako ne biste imali nuspojave. Uređaj vam ne bi trebao nanositi bol, stoga ako osjetite nelagodu, obavezno smanjite jačinu svjetla.

Njega kože nakon tretmana

Kako biste eliminirali mogućnost crvenila, losioni i kreme u službi hidratacije su iznimno poželjni. Stoga se pobrinite da nahranite vašu kožu nakon IPL tretmana.

IPL kod kuće ili u salonu?

Cijena kućnih IPL uređaja kreću se od tisuću kuna pa nadalje, ovisno o broju bljeskova. S druge strane, cijena jednog tretmana u salonu kreće se od 500 do vrtoglavih tri tisuće kuna za cijele noge. S obzirom da je za učinkovitost potrebno nekoliko tretmana, definitivno je isplativije kupiti IPL uređaj kojeg ćete imati godinama.

Dakle, za žene koje se s neželjenim dlačicama bore gotovo svaki dan, kupnja IPL uređaja je doista dobra investicija jer je isplativa na duge staze i ako ste uporni, daje zaista odlične i dugotrajne rezultate.


Komentari