Doznajte zašto jedna od najpoznatijih dermatologinja preporučuje mezoterapiju

mezoterapija pixabay

Kupanje, sunčanje i brojne druge ugodne aktivnosti koje vežemo uz pojam ljetnog odmora čisti su užitak, no isto tako zahtijevaju određeni oprez kada je riječ o koži.  Koža kao naš najveći organ pamti svaki put kad izgorimo na suncu, zbog čega uz lijepu preplanulu put ponekad može doći i do promjena na koži, od pojave raznih flekica pa sve do trajnog nakupljanja pigmenta. S dolaskom hladnijeg vremena koža postaje osjetljivija i površinski se puno više suši, što je posljedica zadebljanog epidermisa nastalog kao fiziološka obrana kože od UV i infracrvenih zraka.

Kako biste jesen dočekale njegovane i bez posljedica uživanja u suncu, razgovarali smo sa zagrebačkom dermatovenerologinjom Sanjom Gregurić, koja nam je otkrila koja je tajna zdrave kože tijekom cijele godine, bez obzira na godišnje doba.

foto:screenshoot/yt

Za što se preporučuje tretman mezoterapije?

Ovim ćete postupkom kožu brzo i uspješno nahraniti, rehidrirati i obnoviti, a nećete ukloniti svježu ljetnu boju. Nije rezervirana samo za lice, radi se na svakom dijelu našeg tijela – na vratu, dekolteu, nadlanici, gornjem dijelu stopala, na području oko koljena i laktova – a da ne spominjemo vlasište i kosu koji trebaju dodatnu njegu nakon ljeta. Ono što ovaj tretman čini posebnim je učinkovitost, a velika je prednost što koža nije oštećena, stoga nema opasnosti od infekcije, otoka, hematoma ili potrebe za posebnim oporavkom.

Zahvaljujući mehaničkoj stimulaciji putem mezoterapije, koža pojačano stvara vlastiti hijaluron, koji je današnji imperativ mladolikog i svježeg izgleda. Tako se na posve prirodan način koža oporavlja – a najljepša koža je zdrava koža. Savjetujem primjenu mezoterapije tijekom  cijele godine kontroliranim i personaliziranim unošenjem ljekovitih sastojaka u svrhu pomlađivanja i osvježavanja kože, usporavanja procesa starenja, rehidracije kože, tretmana bora, liftinga lica, uklanjanja celulita i masnih naslaga, tretmana vlasišta za sprečavanje gubitka kose i poboljšanja rasta kose.

foto:screenshoot/yt

Uključuje li mezoterapija nužno i igle te što je microneedling?

Moram najprije naglasiti da se preparati unose vrlo tankom iglicom pod kožu, posebnim “pištoljem” koji omogućuje točnu kontrolu dubine uboda i količine preparata, i od iznimne je važnosti da mezoterapiju radi osoba educirana za to.

Ako imate problema s ožiljcima, sitnim borama ili pak hiperpigmentacijom, tada se preporučuje microneedling, ujedno i jedan od oblika mezoterapije.

Ako pak, strahujete od igle, bez brige, i za vas postoji njega, a to je no-needle mezoterapija, postupak kojim se preparat unosi ultrazvučno, pojačavajući metabolizam vode i apsorpciju hranjivih sastojaka.


Komentari