LAVINA ISPOVIJESTI HRVATSKIH GLUMICA: Potaknute srpskim kolegicama, progovorile o seksualnom nasilju

Foto: Milena Radulović Instagram

Nakon što je u Srbiji pokrenuta rasprava o seksualnom uznemiravanju, javile su se i hrvatske glumice sa svojim iskustvima.

Lavinu svjedočanstava o seksualnom zlostavljanju, uznemiravanju i silovanju pokrenula je srpska glumica Milena Radulović (25), koja je zajedno s još nekoliko kolegica policiji prijavila poznatog srpskog učitelja glume, Miroslava Miku Aleksića (68).

Na Facebooku je osnovana grupa s nazivom “Nisam tražila” u kojoj su o svojim iskustvima progovorile glumice iz cijele regije. Anonimno se oglasilo i nekoliko glumica iz Hrvatske.

U jednoj od objava, anonimna glumica iz Hrvatske tvrdi da je profesor na Akademiji vrijeđanje i omalovažavanje njezinog fizičkog izgleda popratio pljeskanjem po stražnjici.

“Profesor na Akademiji mi je stalno govorio da sam debela i kako bi potkrijepio tu tvrdnju, pljeskao me dlanom po…

Objavljuje Nisam tražilaNedjelja, 17. siječnja 2021.

Druga ispovijest svjedoči o nuđenju uloga u zamjenu za seks, a dotični je redatelj također neprikladno dodirivao i uznemiravao glumicu.

“Redatelj mi je otvoreno rekao da ću dobiti ulogu, ali samo ako ja isto tako učinim nešto lijepo za njega. Dok je to…

Objavljuje Nisam tražilaNedjelja, 17. siječnja 2021.

Jedna je glumica podijelila svoje iskustvo iz djetinjstva, kada ju je u garderobi kazališta napastovao znatno stariji kolega.

“Kad sam imala 14 godina igrala sam manju ulogu u predstavi u matičnom kazalištu svog oca. Sve stariji glumci i…

Objavljuje Nisam tražilaNedjelja, 17. siječnja 2021.

Neke žene nisu mogle skupiti hrabrost da podijele svoju priču, ali su se zahvalile pokretačima stranice i dodale da se zbog loših iskustava više ne bave glumom.

“Od srca zahvaljujem pokretačima ove stranice. Nemam još hrabrosti ispričati svoju priču i ne znam hoću li ikada. Svejedno, lijepo je znati da je nekome stalo. Glumom se više ne bavim.”

– Hrvatska

Objavljuje Nisam tražilaPonedjeljak, 18. siječnja 2021.


Komentari