Latin se pohvalio fotografijom dva mjeseca nakon tretmana koji mu pomaže u borbi s bolešću, pratitelji ga zatrpali porukama podrške

Foto: Facebook

HRT-ov urednik i novinar Denis Latin (56), najpoznatiji kao autor političke emisije ‘Latinica’, na svom Facebook profilu pohvalio se novom fotografijom na kojoj možemo vidjeti kako izgleda nakon tretmana primanja matičnih stanica.

“Dva mjeseca nakon primanja matičnih stanica…. Nikad bolje!” , napisao je te se zahvalio doktoru koji je obavio tretman.

‘Želim ti brz oporavak’, ‘Tako mi je drago, uživajte u svome divnom stanju’, ‘Denise, super izgledaš’, ‘ Neka, zdravlje je najbitnije’, ‘Baš mi je drago da se osjećaš dobro’, poručili su mu prijatelji u komentarima.

Naime, Latin je nedavno primio terapiju matičnim stanicama. “Ne samo da nisam umro kako je prognozirao predsjednik hrvatskih antivaksera Sladoljev Srećko nego se stanje radikalno poboljšalo u svim segmentima moga zdravlja. Preporučam svima kojima je to potrebno!”, napisao je ranije u jednoj Facebook objavi.

HRT-ov urednik već se 36 godina bori s Chronovom bolešću zbog koje je do sada pet puta završio na operacijskom stolu. Početkom veljače počeo je s eksperimentalnom terapijom matičnim stanicama, a rekao je kako su prvi rezultati bili fantastični. “Konačno! Danas sam kod dr. Dinko Kaliterna obavio dugo najavljivani tretman matičnim stanicama koji traje pet sati, nije kompliciran i bezbolan je. Matične stanice su posebna vrsta stanica koja ima najveću moć cijeljenja i obnavljanja uništenih stanica. Matične stanice imaju jak protuupalni učinak, utječu na imunosni sustav, pojasnio je Latin i objavio snimku na kojoj doktor pojašnjava dobrobiti ovakve terapije.”

Podsjetimo, Crohnova bolest je upalna bolest probavnog sustava koja pogađa djecu i odrasle. Uzrok Crohnove bolesti je nepoznat, ali se sumnja na kombinaciju genetske sklonosti i okolišnih čimbenika. Simptomi Crohnove bolesti su obično rane u ustima, umor, proljev, bol u trbuhu, gubitak tjelesne mase te vrućica. Pacijenti mogu imati i simptome izvan probavnog sustava: kožni osip, bolove u zglobovima, crvenilo očiju te rjeđe probleme s jetrom. Bolest se dijagnosticira temeljem simptoma i testova.


Komentari